Pin It

Gyn1

Idén huszonhatodik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe. Az 1990 óta évente megrendezett programra idén május 28-29-én kerül sor. 

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, hiszen sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom. A már hagyományos, és a szervezők legnagyobb örömére igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata együtt, szponzorok bevonásával finanszírozzák a gyermeknapi rendezvényt. Mindkét intézmény számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtson színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.

A Szolgálat 2016-ban is külön meghív a gyermeknapi rendezvényre több mint 500 nehéz sorsú gyermeket magyarországi – ezúttal pécsi, pápai – intézményekből, illetve a határon túlról: Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról. A vendég gyerekek utazási, szállás- és étkezési költségét a Szolgálat teljes mértékben magára vállalja.

A kétnapos rendezvényen 39 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. A 32 oldalas gyermeknapi programfüzet 7000 példányát budapesti általános iskolákban és a helyszínen terjesztik a szervezők. Az érdeklődők ezen kívül közel 250 plakátról és újsághirdetésekből is tájékozódhatnak a programokról.

Az OTP Bank már 22 éve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat főtámogatója, így számos jótékonysági program megvalósulásához nyújtott és nyújt továbbra is segítséget. A legnagyobb magyarországi hitelintézet az NGYSZ egészségügyi programját és orvosi rendelőjének működését is támogatja. A bank 1995-ben mozgó fogorvosi rendelőnek átalakított autóbuszt vásárolt a Szolgálatnak, melynek fenntartását azóta is biztosítja. A Gyermekmentő fogászati busza évek óta jelen van a gyermeknapi rendezvényen, ahol a két nap alatt mintegy öt-hatszáz gyermek fogát vizsgálják meg a szervezet önkéntes fogorvosai. A busz ezen kívül évente több magyarországi és erdélyi településre látogat el, ahol az önkéntes fogorvosok a rendszeres ellátásban nem részesülő gyermekek fogászati szűrését és kezelését végzik, valamint szájhigiénés felvilágosítást nyújtanak. A mobil rendelőben dolgozó fogorvosok tavaly közel 7000, Magyarországon és a határon túl élő gyermek fogait vizsgálták meg, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos erdélyi útja során pedig a megvizsgált gyermekek fogászati kezelését is elvégezték.

Az OTP Bank Kalandparkban az OK Oktatási Központ Sulibank programja interaktív pénzügyi játékokkal, érdekes fejtörőkkel és nyereményekkel várja a gyerekeket. Az OTP Bank Gyermeknapi Focikupa szakmai támogatója idén is a Vasas Kubala Akadémia.

Idén ismét kijön a Városligetbe a Mercedes-Benz Hungária Kft. MobileKids programjával, amely játékos formában szeretné felhívni a 4-10 éves korosztály figyelmét a biztonságos közlekedés fontos kérdéseire, illetve szórakoztató módon tudatosítja a gyerekekben azokat a közlekedési magatartásformákat, melyek az önálló közlekedéshez szükségesek. A MobileKids sátorban KRESZ-teszttel, a biztonságos közlekedéssel kapcsolatos játékokkal és egyedi kézműves foglalkozással várják a gyerekeket.

A Mercedes-Benz már több mint 10 éve támogatja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját. Számtalan nagyszabású jótékonysági akció segítségével összesen mindeddig már több mint 120 millió forinttal támogatta a vállalat a szervezetet. Tavaly például Lewis Hamilton segítségével 44 millió forintot gyűjtött össze a csillagos márka egy különleges jótékonysági aukció során a jó cél érdekében.

A Gyermekmentő már május 28-án, szombaton színpadi műsorokkal várja a Ligetbe látogatókat. Saját Gyermekszínpadán (Kis Napozórét) Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház és a Réparetekmogyoró Társulat lép fel. Emellett a gyerekek láthatnak katonazenekart, mazsorett bemutatót, interaktív lufihajtogató bohóc show-t, a New Dance World és az Angel Dance tánccsoportokat, valamint a BlinkyBall Kid-Ball csoport bemutatóját.

Május 29-én, vasárnap ugyanitt az Aranyszamár Színház, Malek Andrea, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttesek lépnek fel. A Budapesti Operettszínház művészei és a New Dance World táncosai is szórakoztatják majd a gyerekeket. Ezen kívül az érdeklődők megnézhetik a La Vision artistaduó produkcióját, valamint meghallgathatják László Attila koncertjét.

A rendezvény egyik legszínesebb és leglátogatottabb programja a Petőfi Csarnok Szabadtéri Színpadával szemben fekvő füves terület – az úgynevezett Napozórét – két oldalán berendezett Nemzetek Utcája, ahol a Budapesten akkreditált nagykövetségek és kulturális intézetek várják május 29-én, vasárnap az európai és távolabbi kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket. Az eseményen – egyedülálló módon – lehetőség nyílik a követségek, illetve kulturális intézetek munkatársaival és azok családtagjaival közösen játszani, táncolni, énekelni vagy beszélgetni, és ily módon megismerni az adott ország kultúráját, szokásait.

A Nagykövetségek Színpadánál (Napozórét) zenés, táncos bemutatók teszik még színesebbé a vasárnapot (Lochberg Regionális Tánccsoport, Németország; csíkszentdomokosi, indonéz és tatár gyerekek előadásai, keleti táncbemutató, horvát és orosz néptáncbemutató, latin dalok Rafa, Luzmi, Luis és barátaik előadásában. Ezen kívül a gyerekek megnézhetik a Sárkánykard Egyesület bemutatóját, valamint azerbajdzsáni népviselet-bemutatót.

A Nemzetek Utcájában összesen 42 ország és az Országgyűlés vesz részt változatos programokkal: Horvátország, Németország, India, Indonézia, Japán, Korea, Kína – ELTE Konfuciusz Intézet, Malajzia, Azerbajdzsán, Madagaszkár, az Arab Nagykövetek Feleségeinek Csoportja (Katar, Szaúd-Arábia, Jordánia, Líbia, Jemen, Szudán, Kuvait, Palesztina, Algéria), és az Ibér-Amerikai Országok Magyarországi Közössége (23 ország).

Az Országgyűlés gyermeknapi sátraiban és a sátrak előtt rajz- és színezőverseny, országházi kirakós játék, paravánfotózás, kvízkérdések az Országgyűlésről és az Országházról, valamint egyéb érdekességekről, az Országházat ábrázoló képeslap kiszínezése és postázási lehetősége, ügyességi játékok várnak minden érdeklődőt.
A gyermeknapi sátrakban a látogatók megtekinthetik az Országgyűlési Őrség egyenruháit, rendfokozatait és díszkardjait, és lehetőség lesz közös fényképezkedésre is.

A Gyermekmentő szeretné, ha minél több gyerek megismerné a kutyák szokásait, feladatait és a kutyatartás szabályait, ezért hívta meg a rendezvényre a Gyömrői Árvácskák Állatotthon képviselőit.

A Készenléti Rendőrség interaktív díszelgési bemutatójával, a Magyar Honvédség katonai rendész bemutatóval, különleges ruházati és díszelgő bemutatóval csatlakozik az idei rendezvényhez, színes előadásokkal, fegyver- és harckocsi-bemutatókkal várja az érdeklődőket a Királydombnál.

A Biztonságos Internet Sátor immár nyolcadik éve fogadja az érdeklődőket a biztonságosabb internethasználat témakörébe tartozó számítógépes és kvízjátékokkal, vetélkedőkkel, hasznos tanácsokkal.
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Plus (SIP) programban tudatosság-növelő központként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul. Szeretné elérni, hogy az országban minél több felhasználó böngészhessen biztonságos körülmények között, illetve azt, hogy probléma esetén az érintettek tudják, kihez fordulhatnak. Egyszerre kell felhívni a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, és megteremteni azok orvoslásának, illetve a segítségnyújtás lehetőségét.

A SÍP programban partnerek:
Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány: Lelkisegély-vonal és online tanácsadás gyerekeknek, 116-111, www.kek-vonal.hu (logo)
NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.: Káros, illegális és jogsértő tartalmak bejelentésére szolgáló Biztonságosinternet Hotline üzemeltetője, www.biztonsagosinternet.hu

A részletes Városligeti Gyermeknapi program a www.gyermekmento.hu weboldalon taláható.

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada
Kis Napozórét, május 28., szombat 10:00-18:00, május 29., vasárnap 10:00-19:00

Gazdag programmal és sok szeretettel várunk minden kicsit és nagyot a Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpadánál!

Május 28., szombat 10:00-18:00

Program:
10:00-10:40 Aranyszamár Színház – „Körforgás” – Zelk Zoltán meséje nyomán készült babaelőadás
11:00-11:40 Mazsorett-bemutató
12:00-12:40 Gubás Gabi – „Bergengóciából jöttünk” – koncert
13:00-13:40 Réparetekmogyoró Társulat – „Varázslatos kert” – interaktív, zenés előadás
14:10-14:40 Angel Dance Táncstúdió bemutatója
15:00-15:30 BlinkyBall Kid-Ball Csoport előadása
15:40-16:10 NewDanceWorld táncbemutatója
16:50-17:20 Interaktív lufihajtogató bohóc-show
17:30-18:00 Katonazenekarok térzenéje

Május 29., vasárnap 10:00-19:00

10:00-10:20 Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola – részlet a „Gulliver” című musicalből
11:00-11:45 Réparetekmogyoró Társulat – „Mókás utazás” - interaktív zenés előadás
12:00-12:30 Budapesti Operett Színház koncertje – musical-slágerek
13:00-14:00 Malek Andrea koncertje
14:30-15:15 MintaPinty Zenekar – „Kész MintaCirkusz!” – koncert
16:00-16:45 Aranyszamár Színház – Janikovszky Éva-Khaled Abdo Szaida: „Bertalan és Barnabás” – bábjáték
17:00-17:30 NewDanceWorld táncbemutatója
18:00-18:10 La Vision – „Statue act” artistaprodukció
18:30-19:00 László Attila koncertje

Nagykövetségek Színpada
Napozórét, május 29., vasárnap 10:00-17:00

Program:
10:00-10:10 Németország: Lochberg Regionális Tánccsoport bemutatója
10:20-10:50 ELTE Oriental hastánc-csoport keleti táncbemutatója
11:10-11:35 Alfavit Oktatási és Kulturális Alapítvány – tatár dalok és táncok bemutatója
11:45-12:15 Márton Áron Iskola, Csíkszentdomokos
12:30-14:00 Latin Pont a Gyereknapon - Rafa, Luzmi, Luis és barataik
14:15-14:45 Indonéz táncbemutató
15:00-15:15 Sárkánykard Egyesület bemutatója - az ELTE Konfuciusz Intézet szervezésében
15:25-15:30 Azerbajdzsáni népviselet-bemutató
15:40-16:10 India: tánc- és dobelőadás
16:20-16:30 Horvátország: HOŠIG Horvát Irodalmi és Táncszínház előadása
16:40-17:00 Skatulacska orosz néptáncegyüttes bemutatója

A széles programkínálaton túl vásárosok és kereskedők várják az idelátogatókat, kedvező árakkal és különleges portékákkal.

A rendezvény minden érdeklődő számára ingyenes.

A RENDEZVÉNY CÉLJA
A rendezvény elsődleges célja, hogy tartalmas és kulturált szórakozási, tanulási és sportolási lehetőséget nyújtson a gyermekek, fiatalok és családjaik számára, lehetővé téve mindenkinek, hogy belépődíj fizetése nélkül vegyen részt a több tucatnyi helyszínen folyó változatos programokon. A rendezők bíznak benne, hogy a gyermekek érdeklődési körüknek megfelelően további ötleteket kapnak a küszöbön álló nyári szünidő értelmes eltöltéséhez.

Idén a Gyermeknap alkalmából különleges felajánlást tesz a Gyermekmentő számára Bóta Katalin, a Deutsche Bank Magyarország vezérigazgató-helyettese, aki ismét kerékpározással támogatja a Szolgálatot. Az amatőr sportember másodszor szervez „olimpiai” gyűjtést a Gyermekmentő Szolgálat javára: idén nyáron rekumbens (fekvő) kerékpárjával a riói olimpiára vezető út 3700 kilométeres európai szakaszát teszi meg Lisszabonig, ő és párja, a  „Bringával az Olimpiákra” kezdeményezés keretében. Teljesítményével, csakúgy, mint 4 éve London felé, ismét a Gyermekmentő Szolgálat számára szervez gyűjtést, melynek kis zászlóját a magyar zászlóval együtt magával viszi a kerékpárján.
Bóta Katalin a felajánlását 2016. május 29-én, vasárnap 13.15 órakor jelenti be nyilvánosan a Mezőgazdasági Múzeumban.


TÁMOGATÓK

Fő támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Mercedes-Benz Hungária Kft., OTP Bank Nyrt.,

Kiemelt támogatók: Budapesti Operettszínház, Civil Szolgálat, Colgate-Palmolive Magyarország, Elevenpark Kft., Európai Unió, Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), UPC Magyarország, Vasas Kubala Akadémia, Hewlett Packard Enterprise, Safer Internet Plus Program.

További támogatók: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, Magyar Honvédség, Ice ’N’ Go Kft., Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága, KIFÜ, Kertem, Pom-Bär, Szomjoltóság.

Fő médiatámogatók: Ringier Axel Springer Magyarország, Blikk, MTVA, Metropol napilap, Trend FM

Médiatámogatók: Adamsky Reklámügynökség, Biztos Pont Diákszövetség Kft., Használtautó Informatikai Kft., IMEDIA Kft., MAHIR Cityposter Kft., Picur Rádió

A Biztonságos Internet Sátor programjait az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkársága, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság és a UPC Magyarország támogatja. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

•L•U•N•A• - 13:12

Luna-VégtelenségTávolság, vész és kételyek.Istenem...Mond mit tegyek?Otthonom elvész, s lelkem meggyötörve,de menetelek egyenesen előre.(Saját vers. A többihez majd rakok ki linket. :D )

krefiti - 12:39

Elküldenéd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy Facebookon üzenetben?

SzKriszta - 19:12

SZÖSSZENETMindentől rettenetesen távol,Mégis bennem él a bizonyos mámor.Nem akarok senkit,és semmit,De egyszerre mégis mindenkit.(Saját vers,instagramon :sz.kriszta__ az összes megtalálható :) )

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Kattogó

  17.04.2018 17:03
  :D :D :lol:
   
 • Végtelenség

  17.04.2018 15:44
  Köszönöm szépen, hogy ki lett rakva. :) Remélem mindenkinek tetszeni fog. ^^
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com