Pin It

Fotoutca2

A BTF keretében, 80 ingyenes fotóművészeti programmal harmadszor is kitelepül az utcára a Capa Központ és a Mai Manó Ház. Ingyenes kiállításokkal, gyermekprogramokkal, koncertekkel, előadásokkal és az utcai, gasztro- vagy éppen Instagram-fotózást oktató workshopokkal rendezik meg a hétvégén a harmadik Fotóutca Fesztivált. A rendezvénysorozat a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként, összesen 80 programot kínál péntektől vasárnapig a Capa Központban, a Mai Manó Házban és a Nagymező utcában.

Két fotós intézmény számára is helyet ad, de három napra hivatalosan is a fotográfia központjává válik a budapest Nagymező utca a hétvégén, a Fotóutca Fesztivál keretében, április 21. és 23. között. Meghosszabbított nyitva tartás mellett 31 kiállítás, 245 alkotó és összesen 80 ingyenes program várja a közönséget utcai konténerekben, a Capa Központban és a Mai Manó Házban. A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik rendezvényeként a szakmai előadások, tárlatvezetések, workshopok mellett koncertek, vetítések, jelmezes fényképezések, performanszok, fotóvásár és gyermekprogramok is lesznek péntek délelőttől vasárnap estig. A Fotóutca célja, hogy széles, a fényképek és a fotózás iránt nyitott fővárosiakat és látogatókat szólítson meg, és segítsen megmutatni, mi zajlik jelenleg a fotográfia világában, mindezt rendhagyó keretek között, konténerek felvonultatásával és utcai kitelepüléssel.

Fotoutca5

„Már harmadik alkalommal rendezzük meg a Fotóutca Fesztivált, mert úgy látjuk, mind a valós, mind a virtuális térben hatalmas érdeklődés övezi a kortárs fotósok alkotásait. A közösségi oldalak posztjaiból, a kommentekből jól látszik, hogy a fotókultúra egyszerre a kreatív ipar, a tömegkommunikáció és a modern művészet része, ráadásul ez a tendencia erősödik, mert e három terület nagyon fontos a fiatal generációk számára. A fesztivállal a fiatalok számára is jobban befogadható formában hozzuk össze a kortárs magyar fotó bemutatásra váró értékeit és a progresszív alkotásokés meghatározó alkotók iránt aktívan érdeklődő, százezresre tehető nagyközönséget” - nyilatkozta Kőrösi Orsolya, a Capa Központ és a Mai Manó Ház ügyvezetője.

A nagyközönség számára is nyitott, de szűkkörű workshopokon így szakemberektől lehet majd például a mobilfotózásról, az Instagram-fotóról, az utcai fényképezésről vagy a gasztrofotóról is tanulni, vagy beszélgetni például a profi női vagy a vidéken dolgozó fotósok helyzetéről. A szórakozásról pedig a TÁP Színháztól kezdve, Petruska koncertjén át a kortárs táncelőadásig számos program gondoskodik.

Fotoutca1

Előadások, beszélgetések
Pénteken a Magyar Sajtófotó Kiállítás fiatal díjazottjaival lesz beszélgetés több témában is, például a szakmai indulás nehézségeiről, a női fotósok hazai helyzetéről, illetve a vidéken dolgozó díjazottakkal a fővároson túli lehetőségekről.
Szombaton délután a közösségi médiáról és az új médiafogyasztási trendekről Babarczy Eszterrel és a KerekMese internetes rajzfilmsorozat alkotóival beszélget Trembeczki Péter, aki később a Klipszemle szervezőit faggatja. Este 7-től pedig Vírus Est lesz a fotográfiával a fókuszban, előadnak Babusa Bernadett, Buzogány Panni, Forgács Attila és Réz András. Vasárnap a fotók szerzői jogairól Dr. Jókúti András jogásszal, illetve egyetemista kiállítókkal, a MOME, a METU és a KEF hallgatóival lesz beszélgetés.

Workshopok, konzultációk
A telefonnal fotózó teljesen amatőrök és a gyakorlottabb hobbifotósok is tanulhatnak a Fotóutca programjain: a mindennapi fotózási helyzeteket, az utcai, éjszakai, étel-, portré- vagy akár polaroidfotózást is lehet szakemberek segítségével gyakorolni a fesztivál rövid oktatásain: Cinthya Dictator például, aki a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett fotósként, a portréról és az Instagram-fotózásról is tart gyakorlatot, míg a gasztrofotózásról három workshop is lesz. A fotózással komolyabban foglalkozók pedig a profikat kérdezhetik saját munkáikról, a Pictorial Collective díjnyertes fotósai, például Hajdú D. András, Móricz-Sabján Simon, Pályi Zsófi vagy Stiller Ákos konzultációi keretében. A workshopokra előzetes regisztráció szükséges.

Cinthya Dictator

Tárlatvezetések
A fesztiválon a Capa Központ és a Mai Manó Ház összes kiállítását nemcsak belépő nélkül, de szakember vezetésével lehet megtekinteni, köztük a Magyar Sajtófotó kiállítást, a véletlenül, de izgalmasan alakult képeket válogató Hórusz Archívumot és a háromszoros Oscar-díjas, Vittorio Storaro művészi filmképeiből nyílt tárlatot is. A konténerekben nyílt ideiglenes kiállításokon is lesz vezetés, például Akt és erotika privátfotókon címmel a Fortepan gyűjteményénekválogatását mutatja be péntek délután Hevesi Kriszta szexuálpszichológus.

Koncertek, bulik, performanszok
A fesztiválon péntek este 6-tól a TÁP Színház, majd fotóasszociációkat a tánc nyelvén előadva a DART Theater is fellép, végül Petruska ad koncertet.
Szombat este egy újabb táncperformansz után silent disco formájában lesz FOTÓparty, Oltai Kata, DJ Suhaid és CsiszárMátyás keverésével. Zenei szempontból a fesztivált vasárnap este a Speiz Boiz és a Lóci játszik koncertjei zárják.

Petruska

Gyermek- és családi programok
Szombaton és vasárnap napközben gyerekfoglalkozások lesznek a Képfaragó Műhellyel a konténertérben, illetve családi nyomozás és alkotás a Piros Kakaóval a Napfényműteremben.
Vasárnap 11-től a MAKÁM ad koncertet, miközben a kamaszoknak Mémgyár címmel Berei Zoltán tart mobilfotó workshopot animgifekkel, loopokkal, montázsokkal Cary Grant vagy Harrison Ford gesztusainak felhasználásával.

A Fotóutca programjai ingyenesek, de esetenként előzetes regisztrációhoz kötöttek. A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják.

A részletes program a Capa Központ honlapján, a http://capacenter.hu/esemenyek/iii-fotoutca-fesztival/ linken olvasható.

Fotoutca6

A Budapesti Fotóutca Fesztivált 2014-ben jelentkezett először a Café Budapest kortárs kulturális fesztivál részeként. Küldetése az volt, hogy lefektesse egy olyan, évről évre jelentkező, a kortárs fotográfiát a fókuszba helyező lakossági rendezvény alapjait, amely megszólítja, és aktív részesévé teszi a látogatót, valamint edukációs célzattal segít a környezetünkben mindannyiunkat körülvevő fotók értelmezésében, feldolgozásában, valamint felhívja a figyelmet a Magyarországon nagy hagyományokkal rendelkező fotográfia múltjára, jelenére és jövőjére is.

Fotoutca4

• Részletes program: http://capacenter.hu/esemenyek/iii-fotoutca-fesztival/
• Kiállítások, installációk: http://capacenter.hu/iii-fotoutca-fesztival-kontenerkiallitasok-es-installaciok/
• Koncertek, színház, performanszok: http://capacenter.hu/iii-fotoutca-fesztival-szinhaz-performanszok-koncertek/
• Workshopok: http://capacenter.hu/fotografiai-workshopok-studioban/


TELJES PROGRAM
III. FOTÓUTCA FESZTIVÁL, 2017. ÁPRILIS 21-23.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ programjai
A Fotóutca Fesztivál ideje alatt folyamatosan zajló programok
Kiállítások

35. Magyar Sajtófotó kiállítás(kiállítótér)
Project Room: Rádóczy Bálint – Piszkos munka / Dirty Work(kiállítótér)
Amatőrök a címlapon(kiállítótér)
Writing with Light – Vittorio Storaro kiállítása(rendezvényterem)
@everydaybudapest(konténer)
Akt és erotika privátfotókon – a Fortepan.hu archívumából (18+)(konténer)
Budapest Fotó Fesztivál(konténer)
Elkülönülés / Elkülönítés – válogatás a MOME Fotográfia BA harmadéves hallgatók munkáiból (konténer)
Pékhiba – a Budapesti Metropolitan Egyetem fotográfia szakos hallgatóinak kiállítása(konténer)
Kiss Gergely: Provisional – a Kaposvári Egyetem fotográfia szakos hallgatójának kiállítása(konténer)
Pictorial Collective(konténer)

11:00 – 19:00 Book+Shop (konténer)

11:00 - 23:00 Kép és filmvetítések (konténertér)

11:00 - 21:00 MIÉNK ITT A KÉP! (konténertér)

11:00 – 23:00 MEET LAB – interaktív installáció (konténer)

11:00 – 20:00 OLVADJ BE – Jelmezes fotózkodás (konténertér)

április 21. péntek

FOTOGRÁFIAI WORKSHOPOK (előzetes regisztráció szükséges)

11:00 – 13:00 Mobilfotó Máté Péterrel (Capa Stúdió)

13:00 – 15:00 Polaroid Fodor Dániel Jánossal(Capa Stúdió)

15:00 – 17:00 Streetfotó Bakonyi Zsuzsával(Capa Stúdió és külső helyszín)

15:00 – 18:00 Photobook a MAMA photobooks-val(Book+Shop)

20:00 – 22:00 Éjszakai fotó Törcsi Andrással(Capa Stúdió és külső helyszín)

BESZÉLGETÉSEK ÉS ELŐADÁSOK A FOTOGRÁFIA AKTUALITÁSAIRÓL

12:30 Beszélgetés a 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás és Pályázat fiatal díjazottjaival a hazai fotós szakmában való elindulásról – beszélgetőpartnerek: Balogh Dávid, Kaszás Tamás, Markoszov Szergej, Sivák Zsófia, Szekeres Máté; moderátor: Virágvölgyi István (pódium)

13:00 5D Cube (Kiállitások digitális reprodukciója) bemutatkozása(Book+Shop)

13:30 Beszélgetés a 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás és Pályázat női díjazottjaival a női fotósok hazai helyzetéről – beszélgetőpartnerek: Ajpek Orsolya, Felvégi Andrea, Kiss Judit Linka, Sivák Zsófia; moderátor: Virágvölgyi István (pódium)

14:00 Photobook bemutató a MAMA photobooksszal(Book+Shop)

14:30 Beszélgetés a 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás és Pályázat vidéken élő és dolgozó díjazottjaival a fővároson túli lehetőségekről – beszélgetőpartnerek: Balázs Attila, Komka Péter, Mártonfai Dénes; moderátor: Virágvölgyi István (pódium)

TÁRLATVEZETÉSEK

16:00 Akt és erotika privátfotókon – a Fortepan gyűjteményéből (18+) - Hevesi Kriszta szexuálpszichológus (konténer)

17:00 35. Magyar Sajtófotó – Szlukovényi Tamás, a 35. Magyar Sajtófotó pályázat zsűrielnöke (angol nyelven)(kiállítótér)

19:00 Writing with Light – Vittorio Storaro kiállítása (rendezvényterem)

PERFORMANSZOK, KONCERTEK

18:00 TÁP Színház – Harmincperces Varieté & Egyperces Színház (pódium & Book+Shop)

20:00 Fotóasszociációk a tánc nyelvén a DART Theater közreműködésével (kiállítótér)

20:30 Petruska koncert(pódium)

április 23. szombat

FOTOGRÁFIAI WORKSHOPOK, KONZULTÁCIÓK ÉS FOGLALKOZÁSOK

11:00 – 18:00 Gyerekfoglalkozások a Képfaragó Műhellyel(konténertér)

11:00 – 13:00 WOOD FX – köztéri VJ állomás (Meet Lab konténer)

11:00 – 13:00 Portréfotó Cinthya Dictatorral (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

11:00 – 13:00 Pictorial Collective konzultáció: Pályi Zsófi, Urbán Ádám(konténer)

12:00 – 15: 00Gasztrofotó a Rózsakunyhóval (előzetes regisztráció) (Bordó Bisztró)

13:00 – 15:00 Instagramfotó Cinthya Dictatorral (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

13:00 – 15:00 Pictorial Collective konzultáció: Pályi Zsófi, Urbán Ádám, Móricz-Sabján Simon(konténer)

14:00 – 19:00 WOOD FX – köztéri VJ állomás (Meet Lab konténer)

15:00 – 17:00 Tárgyfotó Regős Bencével (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

15:00 – 18:00 Photobook a MAMA photobooksszal (előzetes regisztráció) (Book+Shop)

15:00 – 17:00 Pictorial Collective konzultáció: Bácsi Róbert László, Hajdú D. András (konténer)

17:00 – 19:00 Portréfotó Vékony Dorottyával (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

20:00 – 22:00 Éjszakai fotó Törcsi Andrással (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió és külső helyszín)

BESZÉLGETÉSEK, ELŐADÁSOK A FOTOGRÁFIA AKTUALITÁSAIRÓL & DEDIKÁLÁSOK

11:30 Beszélgetés Rádóczy Bálinttal, moderátor: Trembeczki Péter (pódium)

13:00 A közösségi médiáról és az új médiafogyasztási trendekről Babarczy Eszterrel és a KerekMese internetes rajzfilmsorozat alkotóival, moderátor: Trembeczki Péter (pódium)

13:00 Déri Miklós dedikál(Book+Shop)

14:00 Photobook bemutató a MAMA photobooksszal(Book+Shop)

16:00 Beszélgetés a Klipszemle szervezőivel, moderátor: Trembeczki Péter (pódium)

18:00 Kasza Gábor előadása a concrete photobook projektről és a photobook közösségi finanszírozási lehetőségeiről(Book+Shop)

19:00 VÍRUS EST – A gondolat fertőz! Fókuszban a fotográfia (pódium)
Előadók: Babusa Bernadett, Buzogány Panni, Forgács Attila, Réz András

TÁRLATVEZETÉSEK

12:00 Project Room - Rádóczy Bálint: Piszkos munka / Dirty Work - a művész és Gellér Judit kurátor(kiállítótér)

14:00 35. Magyar Sajtófotó (kiállítótér)

16:00 Konténer-kiállítások(konténertér)

18:00 Writing with Light – Vittorio Storaro kiállítása - Réz András filmesztéta (rendezvényterem)

PERFORMANSZOK, KONCERTEK

20:00 Fotóasszociációk a tánc nyelvén a DART Theater közreműködésével (kiállítótér)

21:00 FOTÓparty – Silent Disco. Oltai Kata itunes okj & DJ Suhaid, feat. Csiszár Mátyás. Vetítés: a 25 Archívum felhasználásával (konténertér)

április 23. vasárnap

FOTOGRÁFIAI WORKSHOPOK, KONZULTÁCIÓK ÉS FOGLALKOZÁSOK

11:00 – 18:00 Gyerekfoglalkozások a Képfaragó Műhellyel(konténertér)

11:00 – 13:00 Mémgyár 13-18 éveseknek Berei Zoltánnal (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

11:00 – 13:00 Pictorial Collective konzultáció: Urbán Ádám, Bácsi Róbert László (konténer)

11:30 – 13: 00Gasztrofotó Balkányi Lászlóval (előzetes regisztráció) (Bordó Bisztró)

13:00 – 15:00 Polaroid Fodor Dániel Jánossal (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

13:00 – 15:00 Pictorial Collective konzultáció: Végh László(konténer)

13:00 – 14:30Gasztrofotó Balkányi Lászlóval (előzetes regisztráció) (Bordó Bisztró)

15:00 – 17:00 Streetfotó Bakonyi Zsuzsával (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

17:00 – 19:00 Portréfotó Fotóbetyárral (előzetes regisztráció) (Capa Stúdió)

BESZÉLGETÉSEK A FOTOGRÁFIA AKTUALITÁSAIRÓL & DEDIKÁLÁSOK

12:00 Alföldi Róbert dedikál(Book+Shop)

12:30 Beszélgetés az AKG diákjaival a DIY camera obscuráról, moderátor: Trembeczki Péter (pódium)

13:00 Kovács Endre dedikál(Book+Shop)

13:30 Beszélgetés a fotók copyright jogairól Dr. Jókúti András jogásszal, moderátor: Trembeczki Péter (pódium)

14:00 Barakonyi Szabolcs dedikál(Book+Shop)

14:30 Beszélgetés a MOME, a METU és a KEF kiállítóival, moderátor: Trembeczki Péter (pódium)

15:00 Kudász Gábor Arion dedikál (Book+Shop)

16:00 Jelentés – Esterházy Marcell, Forgács Péter, Mucsi Emese dedikál (Book+Shop)

TÁRLATVEZETÉSEK

14:00 35. Magyar Sajtófotó (kiállítótér)

16:00 Konténer-kiállítások(konténertér)

17:00 Writing with Light – Vittorio Storaro kiállítása (rendezvényterem)

VÁSÁR

11:00 – 15:00 FOTÓshop – képpakoló művészeti vásár (Book+Shop)

PERFORMANSZOK, KONCERTEK

11:00 MAKÁM gyerekkoncert (pódium)

11:00 Dinamó Budapest Kísérleti Séta (indulás: Mai Manó Ház)

12:00 Fotóasszociációk a tánc nyelvén a DART Theater közreműködésével (kiállítótér)

15:00 Dinamó Budapest Kísérleti Séta (indulás: Mai Manó Ház)

17:00 Dinamó Budapest Kísérleti Séta (indulás: Mai Manó Ház)

18:00 Lóci játszik Akusztik (pódium)

Rossz idő esetén a Pódium rendezvényei a Capa Központ kiállítóterében kerülnek megrendezésre (kiv. Silent Disco).
————— ————— —————

A Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház programjai
A Fotóutca Fesztivál ideje alatt folyamatosan zajló programok
Kiállítások

Mona Lisa vakuval – Hórusz Archívum
Látható hiány - Fotók és képeslapok William A. Christian, Jr. gyűjteményéből
Az Év Fotóriportere: Balázs Attila - Mi vagyunk azok

Csak a Fesztivál ideje alatt:
– Merülj el a Hórusz Archívum sztereófotóinak 3D-s világában!
– Könyvritkaság-kiállítás a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár gyűjteményéből a Napfényműteremben
– Fotómata – Készíts polaroid képet és vidd haza! (szombat-vasárnap)
– Ismerkedj meg az archaikus kemogram eljárással a Mai Manó Ház előterében Dobokay Máté vezetésével!(szombat-vasárnap)

április 21., péntek
11.00 – 12.05 Mai Manó Mozi: Fotóművészeti Szabadegyetem – Kincses Károly: Mi a fénykép? (vetítés, 64’)
12.10 – 13.20 Mai Manó Mozi: Útközben – Gyenis Tiborral beszélget Winkler Nóra (vetítés, 70’)
13.20 – 14.10 Mai Manó Mozi: Fotóművészeti Szabadegyetem – Radnóti Sándor: Felületkínzás, arcrongálás (vetítés, 50’)
14.00 – 15.00 Mai Manó túra Gáspár Balázzsal, a Mai Manó Ház munkatársával
15.00 – 16.00 Mai Manó Mozi: Alföldi Róbert és Winkler Nóra – A múlt szabadsága finisszázs beszélgetés (vetítés, 56’)
16.00 – 17.00 Hibaizmus – Kerekasztal-beszélgetés: A Fehér Vera, fotográfus, Jokesz Antal, fotóművész és Kincses Károly, fotómuzeológus (előadás)
17.00 – 18.00 Balázs Attila – Az Év Fotóriportere kiállításmegnyitó – Mai Manó Galéria és Könyvesbolt
19.00 – 20.00 Tárlatvezetés a Mona Lisa vakuval – Hórusz Archívum és a Látható hiány - Fotók és képeslapok William A. Christian, Jr. gyűjteményéből című kiállításainkon: Csizek Gabriella, kurátor és Kardos Sándor, a Hórusz Archívum tulajdonosa
20.00 – 21.00 Mai Manó túra Gáspár Balázzsal, a Mai Manó Ház munkatársával
21.00 – 23.00 Mai Manó Flashback vetítés a Napfényműteremben – VJ Bimaxim + Dj Cyborg Templar (Deck Attack) & Dj Von Yodi (Soul Cure)
április 22., szombat
11.00 – 12.00 Mai Manó túra Gáspár Balázzsal, a Mai Manó Ház munkatársával
11.00 – 16.30 Családi nyomozás és alkotás a Piros Kakaóval – gyerekprogram a Napfényműteremben
17.00 – 18.00 Portfólió Péntek Extra – Mitől jó egy fotó? Pódiumbeszélgetés: Oltai Kata, művészettörténész és Kincses Károly, fotómuzeológus
18.00 – 19.00 Mai Manó túra Gáspár Balázzsal, a Mai Manó Ház munkatársával
19.00 – 20.00 Tárlatvezetés – a Mona Lisa Vakuval – Hórusz Archívum & a Látható hiány - Fotókés képeslapok William A. Christian, Jr. gyűjteményéből című kiállításainkon: Csizek Gabriella, kurátor és Kardos Sándor, a Hórusz Archívum tulajdonosa
20.00 – 22.00 Mai Manó Mozi: „Ami Susan Sontagot illeti…” (vetítés) (az HBO engedélyével)Felvezeti: Réz András, filmesztéta

április 23., vasárnap
11.00 – 12.00 Mai Manó túra Gáspár Balázzsal, a Mai Manó Ház munkatársával
11.00 – 16.00 Családi nyomozás és alkotás a Piros Kakaóval – gyerekprogram a Napfényműteremben
16.00 – 17.00 Tárlatvezetés a Mona Lisa Vakuval – Hórusz Archívum c. kiállításon –Gellér Judit,kurátor
17.00 – 18.00 Mai Manó túra Gáspár Balázzsal, a Mai Manó Ház munkatársával
18.00 – 19.00 Speiz Boiz koncert

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com