Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Anaturalhomebirthpontwordpresspontcom

Kutatók megállapították, hogy a magzatok már az anyaméhben elsajátítanak nyelvi készségeket és az édesanyjuk nyelvjárását – ez pedig hatással van arra is, ahogyan a baba a születése után sír. A kutatásokból arra következtethetünk, hogy az édesanya által használt nyelv jelentősen befolyásolja a gyermek sírását és gügyögését, amelyet az anyaméhben tanul meg.

A kutatók megfigyelték, hogy a francia újszülöttek sírása emelkedő dallammintázattal bír, és lassan növekszik a tetőpontig. A német újszülöttek azonban, úgy tűnik, az ereszkedő dallammintázatot kedvelik. Mindkét mintázat megfelel annak a beszéddallamnak, amellyel a két különböző nyelv rendelkezik. A német Würzburg-i Egyetem orvosi antropológusa vezette a kutatásokat, és megfigyelte, hogy az anyaméhben hallott beszéd olyan jelentőséggel bír a magzat számára, hogy születése után emiatt részesíti előnyben az édesanyja hangját más hangokkal szemben. 

Wermke és csapata 60 egészséges, 3-5 napos újszülött sírását rögzítette hangszalagra és elemezte 30 franciául és 30 németül beszélő család újszülötteit. 

Wemke elmondása szerint az, hogy a babák anyanyelvükön sírnak, az egy olyan képesség, amely születésük előtt fejlődött ki. Ennek eredménye, hogy már „ennyire ebben a korai életszakaszban” elkezdik utánozni édesanyjukat. „Az újszülöttek valószínűleg jelentősen motiváltak abban, hogy utánozzák édesanyjuk viselkedését, azon okból, hogy nagyobb legyen a vonzódás közöttük, és ezáltal elősegítsék a mélyebb és szorosabb kötődést” – mondta el Wermke a LiveScience-nek. 

A kutatási eredmények részletei a Current Biology online folyóirat november 5-i számában találhatóak.

(Írta: Steven Ertelt Berlin, Germany, LifeNews.com, fotó: anaturalhomebirth.wordpress.com)


ÚJPEST – Helen Doron Early English Learning Centre
Újpest, Petőfi Sándor u. 9.
Tel: +36 30 246 4386
Email: smileworld.kft@gmail.com
Web: http://ujpest.helendoron.hu 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com