Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Elnoki Asztal

Rekordszámú résztvevővel zárult az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületének (IATEFL–Hungary) harmadik alkalommal megrendezett „Legyél ORSZÁGH-os bajnok!” elnevezésű játékos on-line angolversenye, amelyen idén több mint 850 diákcsapat és tanára vett részt, két kategóriában. 

Az Országh László emlékére szervezett és a helyes szótárhasználatot népszerűsítő megmérettetésen mindkét kategória győztesének nyereménye egy egyhetes angliai utazás, ahol a csapattagok anyanyelvi környezetben is tesztelhetik tudásukat. A győztes csapatok ünnepélyes keretek között, a Pesti Vigadóban vették át nyereményüket.

Az Akadémiai Kiadó és az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete két kategóriában szervezte meg a „Legyél ORSZÁGH-os bajnok!” elnevezésű on-line angol szótárversenyt, általános iskola felső tagozatos, valamint középiskolás diákok számára. A megmérettetésre háromfős csapatok és tanáraik nevezhettek, így az induló 850 csapat tagjaként 2500 diák tesztelhette angoltudását. A feladatokat az Angoltanárok Nemzetközi Egyesülete állította össze és zsűrizte.

„Az idegen nyelvek hatékony és pontos elsajátításának rendkívül fontos eszköze a megfelelő szótár kiválasztása – legyen az nyomtatott vagy digitális –, és annak helyes használata. A »Legyél ORSZÁGH-os bajnok!« verseny célja, hogy a diákok tudják milyen a jó szótár, és hogyan kell használni” – mondta el Dr. Pomázi Gyöngyi, az Akadémiai Kiadó szerkesztőségvezetője, majd hozzátette – „A program növekvő népszerűségét mutatja, hogy a tavalyi indulók közül 60 tanár és a diákok 30%-a idén is nevezett a versenyre, a nyertes csapatok 40%-a pedig a tavalyi nyertes csapatok iskoláiból került ki.” 

Pomazi Gyongyi

A verseny első fordulója egy hónapig tartott, és március 1-jén zárult, amelyre a csapatoknak egy szótárhasználattal és szókinccsel kapcsolatos magyar–angol, illetve angol–magyar feladatokból álló on-line kérdőívet kellett kitölteniük, majd az itt elért pontok alapján 50 általános iskolás és 50 középiskolás csapat került a második fordulóba. A továbbjutók feladata egy szóláncra épülő angol nyelvű videó elkészítése volt április 20-ig, közülük választotta ki a zsűri a lexikai tudás és az ötletes, kreatív megoldások alapján a hat díjazottat.

Az általános iskolások korcsoportjában a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont Bartasisták nevű csapata győzött, a második helyen a pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola The realists nevű csapata, a harmadik helyen pedig a pápai Türr István Gimnázium Wordmonsters nevű csapat végezett. Középiskolás kategóriában a dobogó első két fokát a budapesti Németh László Gimnázium csapatai foglalták el: első lett a Rustling Bears 2.0, második az EBNB elnevezésű csapat. A kategória harmadikja a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégiumból került ki, Kispályások néven. 

A zsűri három különdíjat is kiosztott a legötletesebb videó beküldéséért. Ezeket a budapesti Városligeti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Green-eyed Monsters, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium Squints és a Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola Owls nevű csapata kapta. 

Elnoki Asztal

Az első helyezettek díja mindkét korcsoportban egy 7 napos angliai utazás, a nyertes csapatok tanárai pedig egyéves tanári IATEFL-H tagságot, illetve ingyenes részvételt kapnak az IATEFL-H 2015-ös konferenciájára. 

„A »Legyél ORSZÁGH-os bajnok!« lassan hagyomány lesz, terveink szerint a versenyt jövőre is megrendezzük, így évről évre hozzájárulhatunk a diákok angoltudásának fejlődéséhez” – tette hozzá Pomázi Gyöngyi. 

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com