Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

„Akkor kezdünk tanulni, amikor élni kezdünk” (Rousseau)
Egyre gyakrabban hallani az iskolai kudarcokról, a tanulással kapcsolatos problémákról, amelyekkel mi, pedagógusok naponta szembesülünk. A nevelőtestületünkben az a vélemény alakult ki, hogy a tanulási problémák hátterében legtöbbször a tanulási motiváció hiánya és a közömbösség húzódik meg, ami ma szinte általános tünet s diákok körében. Kíváncsi lettem rá, hogy a mi középiskolánkban valójában hányadán is állnak a fiatalok a tanulással? Tényleg az a normális, ha egy  diák utál tanulni?

Mennyit foglalkoznak naponta a tananyaggal, vannak-e tanulási problémáik? Kérnek-e és honnan kérnek segítséget, ha nem értik a leckét? Egyáltalán, milyen tanulási szokásaik vannak a középiskolás tanulóknak? Ennek kapcsán az érem másik oldala azt megnézni, milyen összefüggés van a diákok tanuláshoz és a tanárok tanításhoz való viszonya között? Mi, pedagógusok, mit tehetünk azért, milyen módszereket alkalmazzunk, hogy a diákok motiváltabbá váljanak, és hatékonyabban tanulhassanak?

Rengeteg a miért, egy részükre megpróbáltam választ találni.
(Bekéné Zelencz Katalin)

A teljes írás a digitális, lapozható Mentor Magazin 2011. februári számában olvasható: www.mentormagazin.hu
(A magazin a címlapra kattintva válik megnyithatóvá, az oldalakba klikkelve pedig a szöveg felnagyíthatóvá, jól olvashatóvá.)

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com