Tanul az utánpótlás - 5.0 -re értékelve 5 -ből 1 vote

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Interju6

Rékai Ágival beszélgettünk iskolánk újságíró szakkörén. Szívesen beszélgetett el velünk, helyi iskolásokkal arról, hogy kikkel készített már interjút. Olyan neves személyek voltak interjúalanyai, mint Caramel, Rúzsa Magdi, Gáspár Laci valamint Kovács Ákos. Mi az interjú készítésének fortélyairól kérdeztük Ágit.

Ági és a MÁK Szemek (Szabó Sári, Tarr Borbála, Takács Hanna, Bíró Bianka, Joó Réka, Balázsi Andrea, Joó Dóra, Ványi Csongor, Karacs Zsanett, Szabó Fruzsina, Harangi Fruzsina, Varga Georgina, Karacs Réka)

Miért választottad ezt a szakmát?

Már egészen kiskorom óta erre vágyom. Még kislány voltam, mikor már felvettem beszélgetéseket magnóra és újságírósait játszottam.

Szereted az újságírást?

Nagyon szeretem. Alapvetően kíváncsi ember vagyok. És ami ehhez a szakmához elengedhetetlen, az a kíváncsiság. Nagyon érdekelnek az emberek, a gondolataik, az érzéseik.

Mikor és hol végezted az iskolát?

A debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola tanító-kommunikáció szakán diplomáztam 2008-ban.

Milyen típusú újságoknál dolgoztál már?

Gyakorlaton voltam a Hajdú-bihari Naplónál, ami egy napilap, a Hét című hetilapnál és dolgoztam a főiskola Esszencia Online nevű internetes magazinjánál.

Hogyan készülsz fel egy interjúra?

Megnézem az interneten, hogy kivel fogok beszélgetni. Mindig felkészülök az interjúalanyokból. Tájékozódok a munkásságukról, megnézem, hogy mivel foglalkoznak. Mindent próbálok kideríteni azokról, akikkel interjút készítek.

Volt már olyan, hogy valaki nem akart veled beszélgetni?

Amikor Gáspár Lacival kellett készítenem interjút, akkor történt egy hasonló eset. Gáspár Laci késett és már kezdenie kellett a fellépését. A menedzsere már mondta, hogy nem lehet vele interjút készíteni, de én mégis erősködtem, hogy mégis beszélni szeretnék vele. Nemsokára megérkezett Laci, megadta a számát, és később hívtam fel. Így, bár csak telefonon, de sikerült elkészíteni az interjút.

Voltál már rámenős egy interjúalannyal?

Nem igazán, nekem még tanulnom kell ezt a „rámenősség dolgot”.

Mit üzensz a kezdő újságíróknak?

Legyetek kíváncsiak, érdeklődőek, érdekeljenek a világ dolgai. Sokat olvassatok. Ha valakivel interjút készítetek, figyeljetek rá, ne kérdezzetek meg egy kérdést többször. Legyetek rámenősek. És az egyik tanárunk azt mondta nekünk a főiskolán: „Az újságíró olyan, ha kidobják az ajtón, bemászik az ablakon.”

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com