Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Dsc00039

Pszichológiai asszisztens, Önismereti és párkapcsolati tréning/tréner, gyermekpszichológia és kriminálpszichológia. Spiller Mariann felnőttoktatási szakértőt és pszichológust, a Best-Work Kft. intézményvezetőjét kérdeztük az aktuális képzésekkel kapcsolatban.

Mióta van asszisztensképzés pszichológiából, és mit kezdhet vele az, aki ezt elvégzi?

- Intézményünk 17 éve működik, és mintegy 8 éve van pszichológiai asszisztens képzésünk. Mint ahogy az orvosoknak és a pszichiátereknek is van asszisztensük, úgy a pszichológusnak is lehet. Mégis az a tapasztalatom és az intézményünk statisztikája, hogy a legtöbb hallgatónk a már meglévő szaktudását szeretné mélylélektani ismeretekkel bővíteni. Az is előfordul, hogy valaki nem nyert felvételt az általa megálmodott képzésre, és a kimaradó évet szeretné hasznosan eltölteni, illetve idősebb hallgatóink gyakran kedvtelésből, kíváncsiságból jelentkeznek hozzánk.
Azon hallgatóinkról, akik kifejezetten ezen a szakterületen kívánnak elhelyezkedni a képzést követően, elmondható, hogy mintegy 70 százalékuk sikeresen talál munkát. Többnyire telefonos és egyéb segélyszolgálatoknál, nevelési tanácsadókban és pszichológusok mellett, illetve néhányan kórházakban, pszichiátrián dolgoznak.

Kik oktatnak az iskolában?

- Igyekeztünk olyan neves szakembereket felkérni a szakoktatói, gyakorlati és elméleti tanegységeink vezetőjéül, mint például dr. Bilkei Pál tanár urat, a BM nyugalmazott vezető pszichológusát, aki a kriminálpszichológiai asszisztens képzésünket vezeti, vagy dr. Csernus Imre pszichiáter szakorvost, aki az Önismereti gyakorlatot tartja. Mentálhigienes témakörben jelenleg dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos úr tartja hallgatóinknak a „Mindennapi függőségeink” című tanegységet. Ezt a sort hosszan folytathatnám, de honlapunkon részletesen tájékozódhatnak az érdeklődők tanári gárdánkról és szakmai végzettségeinkről. (www.pszichologuskepzo.hu)

Dsc02286

Milyen feltételei vannak a jelentkezésnek?

- Az attól függ, hogy melyik tanfolyamunkra jelentkezik egy-egy hallgató. Például a pszichológiai asszisztensi képzésre min. érettségi kell, vagy olyan egészségügyi, szociális alap-, illetve középfokú végzettség, amely nem zárult érettségivel. Tréneri végzettséget viszont csak diplomásnak tudunk kiállítani! Ugyanakkor a tréningeken 8 általános iskolai végzettséggel is részt lehet venni. (Erről részletesebben az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: az oktatásszervezőktől a 06 1 413 7454, vagy 06 20 3595939 telefonszámokon, illetve e-mail-ben: spiller.mariann@pszichologuskepzo.hu.)

Mennyi idő alatt végezhető el egy-egy kurzus?

- Az alapképzés egy normál tanév alatt elvégezhető. Távoktatásos tagozataink vannak, ami azt jelenti, hogy minden második héten 1x4 órás előadáson vesznek részt a hallgatóink, amelyek főként hétvégére esnek. Így akár folyamatban lévő tanulmányok vagy munka mellett is kényelmesen elvégezhető a tanfolyam. Szakirányaink egy félévesek, és párhuzamosan is elvégezhetőek az alapképzéssel.

A képzettség megszerzésén túl mi vonzza leginkább a hallgatókat?

- Magatartásunk valóban hallgatóbarát. Folyamatosan tartunk tutorálásokat, és nagyon bensőséges a kapcsolatunk a hallgatóinkkal. Rugalmasan pótolhatóak a tanegységek, ha valamelyikről lemaradtak volna egyéb elfoglaltságuk miatt. Nagyon sok minden virtuálisan is elintézhető – még külföldről is vannak hallgatóink, mivel oktatásunk valódi távoktatás. Saját fejlesztésű tananyaggal dolgozunk, és saját könyvtárunk van. A vizsgák munkafüzettel és beadandó feladatokkal nagyrészt teljesíthetőek, csak év végén tartunk szóbeli vizsga.

Végül mit üzen az olvasóknak?

- Azt, hogy higgyenek és bízzanak magukban! Ha elterveztek valamit, vigyék véghez, ha az még elviselhető áldozattal jár! Ha nem tudják a határaikat, majd mi segítünk azt kialakítani. Ha tehetném, már általános iskolában is tanítanék pszichológiát, mert olyan tudást és kombinatív képességet ad mindenkinek, amivel jóval elviselhetőbb és élhetőbb mind a magánéletünk, mind a munkahelyi létünk.

Dsc00081

Tovább a honlapra: www.pszichologuskepzo.hu

Ti, a Krefiti Magazin alkotói most lehetőséget kaptok arra, hogy megnyerjétek a mintegy 250.000 Ft értékű képzést!

Hozzászólások   

0 #3 Tóth Szilvia 2013-06-23 18:36
Szóval boldog-boldogtalan bejuthat, lényeg fizessen! És mit kezdhet vele? Nagyjából semmit.
Idézet
+2 #2 krefiti 2012-08-22 20:46
A nyereményeket az alkotók között osztjuk ki minden hónapban, illetve a facebook-rajongók között :-)
Alkotó Te is lehetsz, itt a link a részletekről: http://krefiti.hu/index.php?/Hirek/a-te-napod-a-te-lapod.html (a főoldalon találod egyébként)
Idézet
-3 #1 Erika 2012-08-22 20:33
Hogyan lehet a pszichológus képzést megnyerni? Nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
Erika
Idézet

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csemer Erika - 21:31

Vártam rád ahogy

la petit mort - 12:12

Üdv mindenkinek!

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Késő lesz...

  14.03.2018 00:00
  Nagyon jó, imádom! ❤
   
 • Erdő

  03.03.2018 15:21
  Szuper!!! ❤️
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com