A nagy kavarodás - 5.0 -re értékelve 5 -ből 1 vote

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Sziasztok! Engem Zsófinak hívnak. 11 éves vagyok és most kezdtem az ötödik osztályt. Elmesélem nektek az idei nyaralásom történetét. Hol is kezdjem?

Utolsó tanítási napon mindig a szobám küszöbére állok, meglódítom a táskám és bedobom az ágyra. Közben azt kiabálom: - Vakáció!!! Aztán jöhetnek a nagy alvások, lustálkodások, barátnőzések, strandolások stb. Gyorsan teltek a hetek. Júliusban nagy szülinapi bulim is volt. Aztán elérkezett az augusztus.

Apa egy nap úgy jött haza a munkahelyéről, hogy a küszöbre állt, meglódította a táskáját… - Vakáció!!! - mert ő is tíz nap szabadságot kapott.
Felpakoltuk a „fél” házat, hogy mi alig fértünk az autóba és elindultunk a várva várt nyaralásra. Anyukám a neten foglalt szállást, egy panzióban Balatonszemesen. Hosszas keresgélés után választotta ezt, mert nagyon olcsó volt. Képeket nem mutattak róla, de szerinte: - A XXI. században és persze az Unióban biztosan gyönyörű! (Ebből én nem sokat értettem, de ő tudja!?)

Mentünk, mentünk, mentünk. Anyáék néha hátranéztek, hogy nem felejtettek-e otthon? Azelőtt ugyanis minden falunál hisztiztem, hogy: - Ott vagyunk már? Szomjas vagyok! Éhes vagyok! Pisilni kell! - Most csendben voltam, ugyanis az „okos” telefonon fotóztam a tájat és tudósítottam a haveroknak, hogy merre járunk. (Lehet, hogy riporter leszek?) A szüleim megállapították, hogy mégis csak hasznos a technika fejlődése.
Végre odaértünk.

Hááát?! Kívülről szépnek látszott. A csomagokat becipeltük. Belül? Olyan kicsi volt, hogy elájultunk! Hárman be se tudtunk menni. Apa szerint otthon a kamra is nagyobb és szebb! Koszosnak is tűnt! Hát ez nem jött be! Igazi zsákbamacska! Lázadoztunk. Anya is hamar belátta, hogy itt nem maradhatunk, ezért még aznap átmentünk Balatonlellére. Csomagok vissza.

Persze főszezonban és 40 fokban nem találtunk üres szállást. Végül sikerült, de csak egy napra. Csomagok be. Másnap átköltöztünk egy másik házba. Csomagok ki. Csomagok be. Kicsit olyan volt, mint amikor a Mézga család menekült a Maffia elől!

Amit még elmesélnék, hogy lakott ott egy fogatlan néni is, aki nagyon vicces volt.
A Balaton gyönyörű. Kékeszöld víz. Távolabb vitorlások. A túlsó parton a hegyek. Sokat fürödtünk a térdig érő vízben. Apával hatalmas csatákat vívtunk a matracért. Étteremben is ettünk. Olyan csinos pincérlányok és helyes srácok hozták ki az ételt, hogy elterveztem, amíg gímibe vagy főiskolára járok majd, nyaranta én is dolgozom ilyen helyen. Este sétáltunk a mólónál. Néztük a rajzolókat. Imádom őket! Egyszer talán engem is lerajzolnak, de nagyon drága.

Pár éve anyu szerint minden bazárnál megálltam. Mindent meg akartam venni. Fagyit, jégkását, pizzát, játékot, ruhát, stb. Most? Úgy kérdezgették, hogy: - Nem kérsz valamit kislányom? - Nem, köszi - válaszoltam. Azt hitték, beteg vagyok. Aztán rájöttek, hogy csak a srácokat lesem a szemem sarkából, ezért nem érek rá. Ez a kamaszkor. – Olcsón megússzuk! - állapította meg anya.

A harmadik napon átutaztunk még Boldogasszonyfára, egy halastóra, hogy apa pecázhasson. Ugyanis anya azt ígérte neki, hogy a Balatonban horgászhat. Hát ott nem lehetett! Millió strandoló között és térdig érő vízben? Csomagok be és ki. Út közben megint tudósítottam és másnap hazafelé is.
Én is fogtam sok halat, lerajzoltam a tavat. (Jé, ez rímel!)

De milyen jó volt végre otthon! A kiskutyám már nagyon várt. A saját ágyamban aludhattam és a legfontosabb, hogy az asztali számítógépnél chat- elhettem a haverokkal!
Hát elég nagy kavarodás lett a szolid tervek helyett. Négy nap alatt négy helyen voltunk.
Az iskolában is le kellett írni a nyári élményeimet. Úgy fejeztem be: „Egész kibírhatóra sikerült a nyaralás.” Anya ezen nagyot nevetett, mert szerinte a KIBÍRHATÓ csak egy fokkal jobb a szörnyűnél! Ha így gondolom, akkor nem is visznek többször nyaralni!
Nem úgy gondoltam! Nagyon jól éreztem magam. Anya és apa is ráért, nem rohant. Nem kellett se ablakot pucolni, se füvet nyírni. Nem voltak idegesek a munkahelyük miatt. . Szuper kis kirándulás volt. Érdekes, mozgalmas és izgalmas. (Képzeljétek a fogatlan néni pedig bejelölt Facebook-on.)

Végül mi ebből a történetből a tanulság?
- Olcsó húsnak híg a leve?
- Mindenütt jó, de legjobb otthon?
Talán, de a legfontosabb az, hogy:„Mindenütt jó, de legjobb a szüleimmel!!!”

A pályázatra készült ez a „mű”. Az eredménytől független én már nyertem! Ez az írás megmarad nekem emlékül. Kitaláltam, hogy máskor is leírom, ami velünk történik. A fényképekkel együtt ez visszaadja az események hangulatát is. Írjatok ti is!
Sziasztok! Üdv.: Zsófi                               

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

•L•U•N•A• - 13:12

Luna-VégtelenségTávolság, vész és kételyek.Istenem...Mond mit tegyek?Otthonom elvész, s lelkem meggyötörve,de menetelek egyenesen előre.(Saját vers. A többihez majd rakok ki linket. :D )

krefiti - 12:39

Elküldenéd a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, vagy Facebookon üzenetben?

SzKriszta - 19:12

SZÖSSZENETMindentől rettenetesen távol,Mégis bennem él a bizonyos mámor.Nem akarok senkit,és semmit,De egyszerre mégis mindenkit.(Saját vers,instagramon :sz.kriszta__ az összes megtalálható :) )

Elisaa19 - 13:10

Éreztem tekimteted Tudtam miért nézelMégsem tudtam megtenniHogy szemedbe belenézek

krefiti - 09:18

A Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen és Facebookon üzenetben is tudtok nekünk írni, küldeni!

krefiti - 09:16

Boldog nőnapot minden leányzónak!

Csemer Erika - 16:34

Egy szó száz mondat,Egy élet egy remény,S valahol az élete véget ér,Tudod valahol élnék,De te meg öltél.Legyen szebb a jövönk,Bár nem biztos hogy te akarod,Legyen végre hűség,Legyen szeretet

Csemer Erika - 16:27

Egy fény megérintett s elhozta a szívembe a fényt,de talán te vagy az a fény ami belőlem hiányzik,de az a fény lassacskán ki hunyt belőlem...Egy fény ami talán a mi fényünk :D

krefiti - 23:02

El tudnád küldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre is az írást? Az üzenőfalon nem biztos, hogy a teljes megjelenik. Vagy akár facebookon is, üzenetben.

Csemer Erika - 21:34

Vártam rád ahogy csak lehetett, de tudod vissza húzott a félelem, el mondanám hogy vártam rád, el mondanám ha lenne bennem bátorság,el mondanék mindent de túl sokat vártam rád,ennyi volt, nem várok rá

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Kattogó

  17.04.2018 17:03
  :D :D :lol:
   
 • Végtelenség

  17.04.2018 15:44
  Köszönöm szépen, hogy ki lett rakva. :) Remélem mindenkinek tetszeni fog. ^^
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com