Alkoholista Tinédzser - 5.0 -re értékelve 5 -ből 6 szavazat alapján

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

„A tinik és a mértéktelen ivászat.” „A füles orvosság: a tinik nyugtatóként használják a Cannabist.” „Hétvégente ’tini-teltház’ a detoxban.” „Vedelnek a tinédzserek.” „Eszméletlen tinik avagy alkohol nélkül nincs buli.”

Írtad már be a GOOGLE-ba azt, hogy ’tini alkohol’? Ezeket, és ezekhez hasonló címeket láthatsz magad előtt. Én gondolkodtam, és utánanéztem. Személyes okai is vannak, hiszen a környezetemben nagyon sok fiatal éli úgy az életét, hogy annak az alkohol elengedhetetlen része. Szeretném megérteni.

Ne értsen félre senki, nem szeretnék senkit sem bírálni, és az erkölcsről sem szeretnék példabeszédet tartani. Én úgy gondolom, hogy sokan vannak, akik csak belecsöppennek és alkalmazkodnak egy ilyen helyzethez, és vannak, akik tényleg ezt az utat választják. Bármelyik csoportba is tartozol, én most egy feladatot szeretnék neked adni: a következő tényeken, amiket itt olvashatsz, gondolkozz el te is. Játszd végig a cikk elején a szójátékot: te ezeket a szavakat mondtad volna? És, amikor senki sem látja, írd be otthon a GOOGLE-ba: tini alkohol. Akár még a cikkeket is átlapozhatod… Meg fogsz lepődni.

O    Mértéktelen ivászat avagy láncivászat: azt jelenti, hogy a legutóbbi bulin több mint 5 italt fogyasztottál el egyhuzamban. Nemzetközi felmérések szerint, a középiskolások 1/3-a, az egyetemi hallgatóknak pedig a 45%-a vallotta be, hogy az ivás ezen fajtáját művelte az utolsó bulin, amin részt vett. (És te mit válaszolnál erre a kérdésre?)

O    A Nemzetközi Baleset-megelőzési Intézmény felmérése szerint, a 4 vezető halál-ok a 20 év alatti fiatalok körében a motor vagy autó baleset, emberölés, öngyilkosság és fulladás. Az esetek 90%-ában nagy szerepet kapott az alkohol.

O    A tinédzserek legtöbbje az alkoholt ideiglenes probléma megoldóként használja. De amiről azt gondoljuk, hogy ideiglenesen a mennyekbe repít, akár a szó szoros értelmében is megteheti ezt.

O    Akik a legnagyobb „mellénnyel” döntik magukba az italokat, talán ők rejtegetik a legnagyobb nyomást a bőrkabát alatt.

O    A legtöbb fiúbanda „avatásként” itatja a srácokat.

O    A lányok között annyira divatos utánzás egyik fő állomása az első közös bulizás. Ezek az esetek legtöbbször az „új lány” otthagyásával végződnek. És a lány számára még csak akkor kezdődik a következő része az estének, jobb esetben valaki hazaviszi. Remélhetőleg nem a saját otthonába…

O    Hétvégente a detox várójában leginkább kezüket tördelő aggódó szülőkkel találkozhatunk, akik várják frissen kitisztított gyermeküket halálsápadtan.

O    Az öngyilkosságot tervező tinik több, mint 70%-a alkoholos állapotban teszi meg a végső lépést az ügy érdekében.

O    A legpedánsabb iskolák elnyomott tinijei teszik ki az éjszakai élet tagjainak több mint felét.

Döbbenet.
Tényleg ezek vagyunk mi? Tényleg ennyi problémánk van? Ki segíthetne? Miért olyan nehéz beismerni, ha nem vagyunk nem tökéletesek? Tényleg iszunk, ha nem sikerült kiépíteni a karunkra az izomhegyet, ha van úszógumink, vagy fotel-fenekünk? Mi a baj velünk? De legyünk kicsit mártírok… A tyúk és a tojás esete: a környezet tett minket ilyenné, vagy éppen mindenki más alkalmazkodik a mi szokásainkhoz? Generációk egymásra mutogatnak. Haladunk ezzel bárhova is? Kevesebb, egyre fiatalabb fogja dönteni magába a süti neveket viselő italokat?


N     E     M        T     U     D     O     M

ALKOHOLISTALKESZESZILVAPÁLINKABSZINTINÉDZSER

Hozzászólások   

0 #4 Joseph 2010-12-14 20:16
Sajnos őket küldik az orvosok. Maguktól sajnos nem érik fel ésszel, hogy valami nincs rendben és segítséget kell kérni. Vagy némelyik nem is meri bevallani magának, hogy baj van.
Idézet
+1 #3 krefiti 2010-12-14 18:15
Milyen tapasztalataid vannak, a fiatalok gyakran fordulnak segítségért ilyen szervezetekhez, vagy csak küldik őket, mikor már nagy baj van?
Idézet
0 #2 Joseph 2010-12-14 16:15
Vannak olyan társadalmi szervezetek akik az alkohol betegek segítésével foglalkoznak vagy aki nem segít az efféle dolog annak pedig az elvonót tudom ajánlani első sorban és utána a társadalmi szervezeteket akik tudnak abban is segíteni hogy visszailleszkedjen a társadalomba és józan maradjon. Akinek ilyen problémája van nyugodtan fordulhat akár hozzám is tagja vagyok ilyen segítő szervezetnek.
Idézet
+2 #1 krefiti 2010-12-03 14:43
Nagyon érdekelne, hogy ha valakinek alkohol-problémája van, vagy egyik barátja, barátnője küzd alkohol-problémákkal, hová fordul, kitől kaphat segítséget szerinted?
Idézet

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

DobóDaniella - 16:47

:P

krefiti - 08:40

E-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Facebookon (https://www.facebook.com/krefitihu) is tudtok alkotásokat küldeni nekünk.

kispipás - 15:02

[

krefiti - 11:12

De Facebookon is tudsz küldeni, ha úgy kényelmesebb. :)

krefiti - 11:11

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pati746 - 22:16

Mind1 mar elmindta mas. De azert koszi!

Pati746 - 22:15

Milyen email cimen lehet kepeket kuldeni?

krefiti - 18:01

BÚÉK!

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Magány a ködben

  01.12.2017 20:05
  Szépséges,de nagyon szomorú! :sad: Gratulálok hozzá! ;-) :-)
   
 • Az idő múlása

  23.11.2017 21:05
  Elemi erejű vers... szinte én is érzem, hogy fáj. Nagyon szép(:
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com