Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Dsc00039

Pszichológiai asszisztens, Önismereti és párkapcsolati tréning/tréner, gyermekpszichológia és kriminálpszichológia. Spiller Mariann felnőttoktatási szakértőt és pszichológust, a Best-Work Kft. intézményvezetőjét kérdeztük az aktuális képzésekkel kapcsolatban.

Mióta van asszisztensképzés pszichológiából, és mit kezdhet vele az, aki ezt elvégzi?

- Intézményünk 17 éve működik, és mintegy 8 éve van pszichológiai asszisztens képzésünk. Mint ahogy az orvosoknak és a pszichiátereknek is van asszisztensük, úgy a pszichológusnak is lehet. Mégis az a tapasztalatom és az intézményünk statisztikája, hogy a legtöbb hallgatónk a már meglévő szaktudását szeretné mélylélektani ismeretekkel bővíteni. Az is előfordul, hogy valaki nem nyert felvételt az általa megálmodott képzésre, és a kimaradó évet szeretné hasznosan eltölteni, illetve idősebb hallgatóink gyakran kedvtelésből, kíváncsiságból jelentkeznek hozzánk.
Azon hallgatóinkról, akik kifejezetten ezen a szakterületen kívánnak elhelyezkedni a képzést követően, elmondható, hogy mintegy 70 százalékuk sikeresen talál munkát. Többnyire telefonos és egyéb segélyszolgálatoknál, nevelési tanácsadókban és pszichológusok mellett, illetve néhányan kórházakban, pszichiátrián dolgoznak.

Kik oktatnak az iskolában?

- Igyekeztünk olyan neves szakembereket felkérni a szakoktatói, gyakorlati és elméleti tanegységeink vezetőjéül, mint például dr. Bilkei Pál tanár urat, a BM nyugalmazott vezető pszichológusát, aki a kriminálpszichológiai asszisztens képzésünket vezeti, vagy dr. Csernus Imre pszichiáter szakorvost, aki az Önismereti gyakorlatot tartja. Mentálhigienes témakörben jelenleg dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos úr tartja hallgatóinknak a „Mindennapi függőségeink” című tanegységet. Ezt a sort hosszan folytathatnám, de honlapunkon részletesen tájékozódhatnak az érdeklődők tanári gárdánkról és szakmai végzettségeinkről. (www.pszichologuskepzo.hu)

Dsc02286

Milyen feltételei vannak a jelentkezésnek?

- Az attól függ, hogy melyik tanfolyamunkra jelentkezik egy-egy hallgató. Például a pszichológiai asszisztensi képzésre min. érettségi kell, vagy olyan egészségügyi, szociális alap-, illetve középfokú végzettség, amely nem zárult érettségivel. Tréneri végzettséget viszont csak diplomásnak tudunk kiállítani! Ugyanakkor a tréningeken 8 általános iskolai végzettséggel is részt lehet venni. (Erről részletesebben az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni: az oktatásszervezőktől a 06 1 413 7454, vagy 06 20 3595939 telefonszámokon, illetve e-mail-ben: spiller.mariann@pszichologuskepzo.hu.)

Mennyi idő alatt végezhető el egy-egy kurzus?

- Az alapképzés egy normál tanév alatt elvégezhető. Távoktatásos tagozataink vannak, ami azt jelenti, hogy minden második héten 1x4 órás előadáson vesznek részt a hallgatóink, amelyek főként hétvégére esnek. Így akár folyamatban lévő tanulmányok vagy munka mellett is kényelmesen elvégezhető a tanfolyam. Szakirányaink egy félévesek, és párhuzamosan is elvégezhetőek az alapképzéssel.

A képzettség megszerzésén túl mi vonzza leginkább a hallgatókat?

- Magatartásunk valóban hallgatóbarát. Folyamatosan tartunk tutorálásokat, és nagyon bensőséges a kapcsolatunk a hallgatóinkkal. Rugalmasan pótolhatóak a tanegységek, ha valamelyikről lemaradtak volna egyéb elfoglaltságuk miatt. Nagyon sok minden virtuálisan is elintézhető – még külföldről is vannak hallgatóink, mivel oktatásunk valódi távoktatás. Saját fejlesztésű tananyaggal dolgozunk, és saját könyvtárunk van. A vizsgák munkafüzettel és beadandó feladatokkal nagyrészt teljesíthetőek, csak év végén tartunk szóbeli vizsga.

Végül mit üzen az olvasóknak?

- Azt, hogy higgyenek és bízzanak magukban! Ha elterveztek valamit, vigyék véghez, ha az még elviselhető áldozattal jár! Ha nem tudják a határaikat, majd mi segítünk azt kialakítani. Ha tehetném, már általános iskolában is tanítanék pszichológiát, mert olyan tudást és kombinatív képességet ad mindenkinek, amivel jóval elviselhetőbb és élhetőbb mind a magánéletünk, mind a munkahelyi létünk.

Dsc00081

Tovább a honlapra: www.pszichologuskepzo.hu

Ti, a Krefiti Magazin alkotói most lehetőséget kaptok arra, hogy megnyerjétek a mintegy 250.000 Ft értékű képzést!

Hozzászólások   

0 #3 Tóth Szilvia 2013-06-23 18:36
Szóval boldog-boldogtalan bejuthat, lényeg fizessen! És mit kezdhet vele? Nagyjából semmit.
Idézet
+2 #2 krefiti 2012-08-22 20:46
A nyereményeket az alkotók között osztjuk ki minden hónapban, illetve a facebook-rajongók között :-)
Alkotó Te is lehetsz, itt a link a részletekről: http://krefiti.hu/index.php?/Hirek/a-te-napod-a-te-lapod.html (a főoldalon találod egyébként)
Idézet
-3 #1 Erika 2012-08-22 20:33
Hogyan lehet a pszichológus képzést megnyerni? Nagyon felkeltette az érdeklődésemet.
Erika
Idézet

Szólj hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

 Pengir Hird600x87

Üzenőfal

krefiti - 13:05

Instán is tudtok követni miket: https://www.instagram.com/krefitimagazin/

krefiti - 17:49

Lazítsatok egy kicsit Valentin-napon. :)

DobóDaniella - 16:47

:P

krefiti - 08:40

E-mailben (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) és Facebookon (https://www.facebook.com/krefitihu) is tudtok alkotásokat küldeni nekünk.

kispipás - 15:02

[

krefiti - 11:12

De Facebookon is tudsz küldeni, ha úgy kényelmesebb. :)

krefiti - 11:11

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Pati746 - 22:16

Mind1 mar elmindta mas. De azert koszi!

Pati746 - 22:15

Milyen email cimen lehet kepeket kuldeni?

krefiti - 18:01

BÚÉK!

Csak tagoknak

Legutóbbi hozzászólás

 • Magány a ködben

  01.12.2017 20:05
  Szépséges,de nagyon szomorú! :sad: Gratulálok hozzá! ;-) :-)
   
 • Az idő múlása

  23.11.2017 21:05
  Elemi erejű vers... szinte én is érzem, hogy fáj. Nagyon szép(:
Oldal tetejére
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com