Hasznos ötletek felújítás előtt állóknak

vinyl padló, kanapé

Amikor elkezdjük felújításon törni a fejünket, mert már ráfér az otthonunkra vagy éppen most vettünk ingatlant, de az állapota hagy kívánnivalót maga után, akkor érdemes tartós, de szép esztétikumú megoldásokban gondolkodni.

A burkolatok cseréjét illetően az egyik legjobb választás a vinyl padló lehet, mely a meleg- és hidegburkolatok számos előnyét ötvözi. Ezek egyike, hogy a már meglévő felületre vagy padlófűtésre is lehelyezhető, s ráadásul ezt szakember segítsége nélkül is könnyen megtehetjük.

Viszonylag puha anyagának köszönhetően könnyen vágható, s ha a ragasztással sem szeretnénk bajlódni, akkor érdemes a klikkes változatot választani belőle. A vinyl padló másik előnye, hogy rendkívül strapabíró, a karcolások – ellentétben a fafelületekkel –, nem látszanak rajta, s erőteljes vízálló hatása miatt még fürdőszobába is letehető. Hogy itt az esztétikum ne szenvedjen kárt, választhatunk kőhatású mintát, hiszen további pozitívuma, hogy mintázata kiválóan utánozza akár a kő vagy a fa hatását, de még a mozaikét is. Apropó mozaik.

Ha van medencénk a házban, a medencetér burkolása is megoldott ezáltal, s újabb jó hír, hogy a vinyl padló természetes csúszásgátló hatással rendelkezik, így nem kell tartanunk az esetleges balesetektől sem. Ráadásul rengeteg színárnyalatban létezik, az egyszerű szürkétől a gyönyörű, erezett tölgyfahatásúig, ezért kiválóan illeszthető bele a többi felújításra váró felület színvilágába. Kellemes és sikeres felújítást a vinyl padlóval!