MagicPlan: Mérd le szobáidat AR-rel

„Felhasználóink egy kisebb városnyi helyiséget olvasnak be naponta” – mondja Andreas Böhm, a Sensopia vezérigazgatója a magicplan alkalmazással napi szinten készített többezernyi alaprajzra gondolva.

Mindennap több százezer négyzetméternyi területet olvasnak be lakástulajdonosok és vállalkozók, de gyorsasága és pontossága miatt a magicplant ingatlanügynökök, építészek, lakberendezők és értékbecslők is használják, sőt tűzoltók is igénybe veszik a helyszínek dokumentálásához.

Digitális képet szeretnél a lakásodról, mert felújítás vagy lakberendezés előtt állsz? A kiterjesztett valóságot (AR) használó magicplan készüléked kamerájával együttműködve már a rögzítési folyamat közben megmutatja az eredményt.

Először is keress egy szabad, világos sarkot, irányítsd a készüléked a padlóra, és rögzítsd az első sarkot. Ezután sarokról sarokra haladva, bútorokon és növényeken keresztül is rögzítheted a szobát. Amint megvannak a szoba vagy az iroda méretei, hozzáadhatod az ajtókat és az ablakokat. Ismételd meg szobánként ezeket a lépéseket az óramutató járásával megegyező irányba haladva. Ha elkészültél, a szobákat egyenként egymás mellé húzva létrehozhatod az alaprajzot.

Miután rögzítetted az egyszerű alaprajzot, az „Insert Object” (Tárgy beszúrása) gombra koppintva kibővítheted lépcsővel, terasszal, bútorokkal, elektronikai részletekkel vagy bármivel, amit szeretnél rögzíteni és megosztani. Ha virtuálisan átrendeznéd otthonod, új kanapékat, székeket vagy más bútort is hozzá tudsz adni, és megadhatod azok pontos méreteit. Ezeket az alaprajzra húzva kipróbálhatod, hogy az új berendezés elfér-e például a padlásszobában, mielőtt még feleslegesen felcipelnéd a lépcsőn.

A felújításhoz anyagköltséget is hozzárendelhetsz. Ehhez koppints az egyik szobára, majd amikor az pirosra vált, az „Edit” (Szerkesztés) gombra koppintva jelenítsd meg a padló, a falak és a mennyezet területét. Ezután nyisd meg az „Estimates” (Becslés) lapot, és minden szobára vonatkozóan add meg a szükséges munkálatokat és anyagokat; az alkalmazás automatikusan kiszámítja az anyagköltséget. Milyen pontosak a magicplan számításai? Meglepően közel járnak a valósághoz. Tökéletesek arra, hogy elkészítsd az alaprajzot, és megrendeld az anyagokat. A mérések pontosságát az app különféle lézeres mérőeszközökkel való Bluetooth-integrációval biztosítja.

Ha álmaid lakását szeretnéd modellezni, készíts másolatot a tényleges alaprajzról, végezd el a kívánt módosításokat, és mutasd meg az elképzeléseidet a vállalkozónak vagy az építésznek. Ha az elképzelt stílust is be szeretnéd mutatni, inspirációs fotók hozzáadásával egyfajta ötlettáblát is készíthetsz. A tervrajzot exportálhatod, hogy más magicplan-felhasználók is módosíthassák, de képként, PDF-fájlként vagy linkről megnyitható webes képként is mentheted.

Mostantól bárkinek bemutathatod a tereidben rejlő potenciált – és valóra válthatod az álmaidat.