Miben különbözik a belföldi fuvarozás a szállítmányozástól?

A mai cikkünkben érdekességképpen elemeznénk, hogy mi a különbség a szállítmányozás és a belföldi fuvarozás között, illetve hogyan jön mindehhez a külföldi szállítás. Amikor a teljes szállítási folyamatot, minden egyes részletével együtt meg is kell szervezni, akkor szállítmányozásról van szó.

Ebben az esetben az is nagyon gyakori feladat, hogy megfelelően közvetítve legyen a megrendelő és a szállítást végző partner között. Az ilyen együttműködésnél azt fontos fő szempontnak kitűzni, hogy az egész folyamat a lehető leghatékonyabban legyen megvalósítva, ha lehetséges minél kedvezőbb áron, a költségeket minimalizálva.

Tehát mind ezt láthatjuk egy sokkal összetettebb dologról van szó, mint a belföldi fuvarozásnak az esetében. Hiszen ebben az esetben leginkább arról van szó, hogy egy adott árut biztonságosan el kell szállítani egy megadott helyszínre egy adott időintervallumon belül.

A belföldi fuvarozásnál is sok szempontot kell figyelembe venni, viszont az áruk nemzetközi kihordását szállítmányozás nélkül nem lehet kellően realizálni. Amikor egy nagyon gyors fuvarozásra van szükség rövid távolságon belül a közúti, az olcsóbb és biztonságosabb esetekre a vasúti, illetve a tengeri, a hosszútávú nagyon gyors fuvarozásra pedig a légi megoldás a legjobb választás.

A külföldre is kiterjedő is sokkal összetettebb, mint a belföldi fuvarozás, mivel több mindennel kell számolni. Egy ilyen hosszú országok közötti út során figyelembe kell venni a vámszabályokat, az adott országok szabályrendszerét, illetve precízen kell megtervezni logisztikailag is az egész folyamatot, hogy nagyon költséghatékony legyen a projekt.

A belföldi fuvarozás viszont a másik kettő esethez képest egyszerűbben megvalósítható, viszont a megbízhatóság a legfontosabb elvárás.