Egy TikTok-sztár kisegítő appjai 4. rész

A terhességi teszt eredményének leolvasása

„Ma még nem létezik vak nők számára készített terhességi teszt – magyarázza. – De a Be My Eyes nagyszerű app, amely speciális súgófüllel rendelkezik a Clearblue terhességi teszt eredményének leolvasásához.”

A Be My Eyes látó önkéntesekkel köti össze a vakokat és gyengénlátókat, akik videóhívás formájában nyújtanak segítséget, vagy pedig felveszi a kapcsolatot a Clearblue képviselőivel a teszt eredményének anonim és privát leolvasásához.

Be My Eyes – Helping the blind

[Fotóleírás: Lucy Edwardsot bal oldalról mutatja a fotó, amint a keret bal felső része felé fordul. Edwards a szabadban van, a háttérben lila verbénák és egy sövény látszik. A napfény megcsillan tűzvörös haján. Élénk, narancssárga szemfestéket visel, és szélesen mosolyog. Zöld és rózsaszín virágmintás felső van rajta.]
Tévénézés

„A Netflix audionarrációja egyszerűen lenyűgöző” – meséli lelkesedve egy olyan, bizonyos filmek és sorozatok esetében elérhető hangsávra utalva, amelyben a narrátor elmondja, mi történik a képernyőn a szokásos párbeszéden kívül. „A Stranger Things audionarrátorának hangja pont a sorozathoz illő. Amikor valami ennyire passzol a műsorhoz, olyan, mintha én is a részese lennék.” (A hangsáv bekacsolásához koppints streamelés közben a képernyő bármely pontjára, majd nyisd meg az Audio & Subtitles menüt.)

Közösségi média

Edwards számos közösségimédia-platformon jelen van, melyek egyike az összes többinél akadálymentesebb. „A Clubhouse az egyetlen olyan alkalmazás, amely a kezdetek óta odafigyel az akadálymentességre – emlékszik vissza. – A Clubhouse fejlesztői azonnal léptek a visszajelzésemre, és egyik percről a másikra hihetetlenül akadálymentessé tették. Nincs még egy ennyire inkluzív alkalmazás a vak közösség számára.”