Releváns árképzés egy webáruházban

árazás

Első pillantásra egy e-kereskedelmi vállalkozás működtetése meglehetősen egyszerűnek tűnik – hozzon létre egy webhelyet, kínáljon fel valamit a fogyasztóknak, értékesítsen, ismételje meg. Bár minden bizonnyal ez lesz a fő cél, hamar rájön, hogy sokkal több történik a színfalak mögött.

Ahogy az online kereskedelem világa továbbra is meredeken növekszik, számos lehetőséggel fog találkozni digitális márka fejlesztésére. Függetlenül attól, hogy egy online bolt beindítását tervezi, vagy éppen meglévő cégét próbálja bővíteni, fontos megérteni a növekedést előidéző pénzügyi változókat. Ezen létfontosságú változók egyike a releváns árképzés.

Leegyszerűsítve, a releváns költség – amelyet különbözeti költségnek is nevezhetünk – egy olyan kifejezés, amelyet egy adott döntés potenciális jövőbeni készpénzköltségére vonatkoztatnak. A gyakran „jövőbeni költségként” (amely döntésenként változhat) vagy „alkalmassági költségként” (az Ön által hozott döntésen alapuló elveszett lehetőség költsége) kategorizálva, ezeknek a kifejezéseknek a megértése segít abban, hogy versenyképes maradjon.

A kapcsolódó költségek elemzése a meghozott döntésekkel kapcsolatban alapvetően a hatékony, produktív irányítási folyamat mentőöve. Tegyük fel például, hogy ruházati üzletet üzemeltet az interneten. Elkezdett hódítani, és egy nagydobozos kiskereskedő árajánlatot szeretne kérni 2000 pólóra. Mielőtt meghozná végső döntését, tisztába kell hoznia a számokat, hogy jobban megértse, milyen hatással lesz ez a megrendelés vállalkozására.

Ha még nem kezdte el az e-kereskedelm felfedezését, akkor felmerülhet a kérdés, hogy költséghatékonyabb lenne-e céget alapítani vagy meglévő e-kereskedelmi vállalkozást vásárolni. A két lehetőség összehasonlításakor mérlegelnie kell az előnyöket és hátrányokat.

Például egy már létező telephely nyereségesnek bizonyult, forgalommal és beszállítókkal rendelkezik, és bizonyos fokú vonzerővel rendelkezik az ügyfelek számára. Ehhez azonban jelentős előrefizetésre lesz szükség, ami szerencsejáték lehet a potenciális ROI szempontjából.

A siker érdekében mindig ki kell számítania a lehetőségeket, és össze kell hasonlítania az összes lehetőséget, mielőtt döntést hozna. Hagyja, hogy a számok segítsenek. Az egyes helyzetekre vonatkozó releváns költségek alkalmazásával pontosabb pénzügyi döntéseket tud hozni, és ezáltal növelheti a jövedelmezőséget.