Ablakfólia irodákba, védelmi okokból

Ablakfólia ablakon

Nagyon érdekes és tanulságos esetről tájékoztathatom azokat, akik nem hisznek az ablakfólia elképesztő hatásában. Korábban egy olyan irodaházban dolgoztam, ahol körfolyosó volt.

Nagyon impozáns épület volt, körbe-körbe mindenhol tükrös, fényes üvegablakok, szép irodák, szép liftek, stílusos és modern berendezése volt az egész épületnek. A tulajdonosok azonban elkövettek egy piszkosul nagy hibát és egy orvosi rendelőhöz hasonló céget telepítettek a legfelső szintre, mely lényegében több száz vendéget fogadott napi szinten, ellenőrizetlenül, akik ki-be járkáltak az épületben és a lifttel egészen az épület tetejéig mentek úgy, hogy végig tudták nézni az üvegablakokon keresztül az összes irodát, be is láthattak szabadon azokba.

Történet ezután, hogy az emeletünkön lévő egyik nagyobb céghez betört valaki és több millió forintot elloptak a széfükből, nem is beszélve az eltulajdonított elektronikai eszközökről, amiket szintén tőlük, illetve a velük szemben levő irodából vittek el. A traumatikus esemény után egyebek mellett azzal is védekezni kezdtek a kiraboltak, hogy ablakfóliát húztak a nagy ablakokra, melyekre be lehetett látni a liftekből.

Az ablakfólia lényegében biztonsági szempontból is ideális választás. Azt követően, hogy feltették az ablakfóliát az ablakokra már rejtve voltak azok a részek az irodában, ahol a pénzt tárolták, de mégsem rombolták ezzel a húzással a körfolyosó összképét, hiszen az ablakfólia impozáns megoldás. Másrészt egy ilyen körfolyosós épületben fontos szempont az is, hogy beengedje az árnyékoló a fényt – a fóliával ez sem jelent problémát.