Egy élhetőbb vidékért: Magyar Falu Program

Magyar Falu Program, falu

Magyarország Kormánya 2018-ban hirdette meg a Magyar Falu Programot, melynek köszönhetően már számos fejlesztési eredmény pályázatbenyújtása lett sikeres. Ezt a szelet próbálja vitorlájába befogni számos cég, mint például a Faberland Kft. is, és szeretnének saját tevékenységükkel hozzájárulni a pályázat sikerének megvalósításához.

A szemfüles cégek észreveszik, milyen lehetőségek a népszerűek ma hazánkban, és profiljuk szolgáltatásai közt reklámozzák az ilyen jellegű tevékenységüket is. A Faberland Kft. például a Magyar Falu Program keretein belül az „Óvodai játszóudvar és közterületi játszóterek fejlesztése” program mellett reklámozza szolgáltatásait. Erre az 5000 főt meg nem haladó vidéki települések önkormányzatai és óvodái pályázhatnak, mivel a játszóterek fejlesztése hozzájárul a gyermekek testi és lelki fejlődéséhez is.

A Magyar Falu Program fontos szempontja a magyar vidék fejlesztése számos területen, így a már ott élő családok számára is modernebb közeget szeretnének teremteni, de az oda költözéshez is nagyobb kedvet szeretnének csinálni. Ennek pedig nélkülözhetetlen elemei az óvodák, közösségi terek, parkok és játszóterek felújításai, hiszen a gyerekes családok és a gyerekek sok időt töltenek el ezeken a helyeken. A Magyar Falu Program érdeke, hogy azok a helyek, ahol ennyi életidőt töltenek el a jövő generációjához tartozók, emelkedettebb terek legyenek, hogy megfelelő mentalitást szívjanak magukba, és a falun élők se számítsanak periférikus személyeknek. Egészséges vidéki levegőt szívhassanak, és kellő modernitással párosíthassák, ami tökéletes kombináció és egyben célja a Magyar Falu Programnak.