Praktikus és mutatós lábtörlő szőnyegek

szőnyeg és virágcsokor

A lábtörlő szőnyeg kifejezéshez sajnos általában kissé pejoratív, kellemetlen jelentéstartalmat és érzést társítunk már generációk óta, hiszen önmagában a nagyszüleink, dédszüleink és korábbi elődeink idejében egy rongydarab is megtette a hatását, hogy megfeleljen ennek a feladatnak.

Értelemszerűen tehát, amikor valakiről azt mondják manapság, hogy lábtörlőnek használták, az egyfajta megalázott, kisemmizett szerepre utal, amelyben mások használják az illetőt, és lényegében kihasználják, megalázzák.

A lábtörlő szőnyeg azonban manapság nem csupán funkcionális szerepet tölt be az otthonunkban, hanem egy olyan lakás esetén, ahol a tulajdonosok adnak a minőségi és előkelő megjelenésre, a modern lábtörlő szőnyegek is elmaradhatatlan tartozékok. Egyértelmű az a tény, hogy az aszfaltozás és az utcák ilyen jellegű járhatóvá tétele hozta magával annak az előnyét, hogy az emberek nem kell akkora sárban és mocsokban járjanak, így a gumicsizmák és bakancsok használata jelentősen a háttérbe szorult a mindennapi élet folyamán.

A kevesebb sár azt is jelenti, hogy kevesebb szennyeződés jut már be a lakásokba, és így a különböző lábtörlő szőnyegek esztétikai szerepe is megemelkedett a funkcionalitással szemben. Manapság ugyanis számos méretben és kivitelezésben gyártanak direkt erre a célra szőnyeget, amely lehet egyszerű, gumis, feliratos, vagy egyéni kivitelezésű is.

A gumis megoldás ezek közül is egy plusz hasznos hordoz magában, mivel bármilyen köves vagy csempés felületre is elhelyezhető olyan módon, hogy használata során nem csúszkál a talpunk alatt a praktikus és esztétikus lábtörlő szőnyeg.