A „négy fal hatás” megteremtése a kertben is: a belátásgátló szerepe

belátásgátló, kerítés

Az otthonunkban könnyebben meg tudjuk oldani a kíváncsi tekintetekkel szembeni védelmet, hiszen körülvesznek minket a falak, az ablakon pedig ott a sötétítő függöny, vagy éppen a reluxa vagy redőny. A lakásban természetesnek számít a belátás ellen védekezni.

Ugyanakkor, a kertünkbe kilépve ez már egyáltalán nem ilyen magától értetődő. A kert körül ott van a kerítés, de sokszor egy kerítésen nagyon könnyű átlátni. Ha szeretnénk a „négy fal hatást” élvezni udvarunkon is, nyugodtan kiülni a napágyunkra egy fürdőruhában is nyáron, és nem azon gondolkozni, hogy ki lát be éppen, akkor a legjobb megoldást a belátásgátló fogja jelenteni. A belátásgátlónak köszönhetően ugyanis a kert is a privát életterünk részévé válhat, és nem egy múzeummá, ahova benézhetnek a kíváncsi személyek.

Sokszor akarva-akaratlanul is benéznek az emberek egy udvarra, az utcán elsétálva, nem kell ehhez hosszú perceken keresztül állnia valakinek a kapuban. Ez azonban egy átláthatóságot éreztet velünk a belátásgátlót nélkülözve, amit nem biztos, hogy a kertben töltött idő alatt szeretnénk érezni. Akár a szomszédok közelsége is sértheti a tökéletesen privát szféra érzését.

A belátásgátló segíteni fog ezen a problémánkon! Sőt, a privát élettér kialakításában udvarunk körül is, a belátásgátló lehet az egyetlen megoldásunk. Ha szeretnénk belátásgátlóval körülhatárolni kerítésünk felől az udvarunkat is, akkor érdemes körülnézni a keritesland.hu oldalán!