A szerver bérlés különböző lehetőségei

Ma sütöttem egy cseresznyés pitét, amit meghintettem egy kis adag porcukorral, majd fogtam egy jó éles kést, melyet lágyan belemártottam az omlós tésztájába, gyöngéden, erőlködés nélkül szeltem végig hosszanti irányban a vörös nedvtől átitatott növekedésétől lyukacsossá vált egészséges küllemű tésztát, melyen a porcukor csak úgy ropogott, mint friss havon az első léptek.

Majd ugyanezt megismételtem széltében is és süteményes lapátommal kiemeltem a szeletkét, majd visszatekintettem a tepsire, majd újra a szeletre, végül felsóhajtottam és annyit mondtam, hogy olyan ez, mint egy virtuális privát szerver bérlés.

Elrugaszkodott és groteszk példámat kibontva arra akartam utalni, hogy egy tárhely, vagy szerver bérlés esetében igazából egy egész sütin osztozunk más bérlőkkel. Maga az alapanyag ugyanaz, az erőforrás ugyanaz, csak épp nem vesszük igénybe az egész szerkezetet, mindösszesen egy kisebb szeletét annak. Ahogy egy egész pite is túl sok energiabevitelnek számítana, de egy kocka még diéta alatt is belefér. Hát a szerver bérlés esetében is ez a helyzet, az egész eszköz túl nagy költségeket emésztene fel, de egy kis szegmensét akkor is ki tudjuk fizetni, ha meg kell húzni még a nadrágszíjat.

A különböző szerver bérlési lehetőségek teret biztosítanak arra, hogy nagyobb csomagokat, különböző szolgáltatási lehetőségeket vegyen igénybe az ember, mondjuk egy VPS más szolgáltatásnak minősül, mint egy Cloud szolgáltatás, ahogy egy teljes fizikai szerver bérlése is más igényeket szolgál ki.