Az FFP2 szájmaszk védelmében

Ha az utóbbi egy évet vizsgáljuk azt állapíthatjuk meg, hogy talán több kézfertőtlenítő készítmény fogyott el, mint az utóbbi évtizedekben. De ha ebből nem is, akkor az arcvédő maszkból és ezen belül az FFP2 szájmaszkból egészen biztosan.

Azonban a vásárlási rekordok ellenére, azt kell mondanunk, hogy nem mindegy milyen típus mellett döntöttünk és az FFP2 szájmaszk lebeg sokak szeme előtt, mint az egyik legkiválóbb gyártmány. Természetesen mindegyik típus jobb a semminél és lehet, hogy pont egy lenge, gyengébb minőségű darab fog megvédeni egy illetőt a megfertőződéstől. Viszont miért kockáztassunk, amikor az FFP2 szájmaszk arcvédő szűrőeszköznek köszönhetően minimálisra lehet csökkenteni a megfertőződés veszélyét.

Azt tudjuk, hogy ez az ártó szándékú, távolról beérkező vírus, amely hazánkat is felforgatta képes nagyon könnyen terjedni és talán teljes mértékben nem is lehet ellene védekezni, csak ha elszigeteljük magunkat a külvilágtól. Ez az opció viszont az emberek többsége számára nem kivitelezhető vagy egyszerűen élhetetlen. Így sokan inkább választanak egy visszafogottabb, óvatosabb, ám mégis a veszélyzónában történő életvitelt az FFP2 szájmaszk vagy egyéb arcvédő maszk védelmében.