A Starbucks befektetői nem örülnek

Nőtt a mindenki által ismert Starbucks vállalat nyeresége a tavalyi pandémiás időszakhoz viszonyítva, viszont ennek ellenére nincs most nagy öröm a befektetői körében, hiszen sokkal jobb eredményekre számítottak, mint amelyek megszülettek.

Az amerikai kávélánc vezetősége egy jó jövőt vár a cég számára, viszont ez jelenleg nem nagyon vigasztalja azokat, akik azt látják, hogy a vállalat részvényei 2 százalék mínuszt produkáltak. A hivatalosan közzétett gyorsjelentés alapján a világszerte sikeres vállalat az első negyedévben 6,67 milliárd dollár bevételt tud felmutatni, viszont a várt összeg az 6,82 milliárd volt.

A bevételek növekedésének a mértéke nagyban összefügg azzal, hogy a tavalyi első 3 hónapban hol, mekkora szintű volt a lezárásnak a mértéke a koronavírus-járvány kitörése miatt. Ez alapján pedig érthető, hogy az Egyesült Államokban egy 9 százalékos növekedést lehetett megfigyelni, miközben Kínában 91 százalékost, hiszen ott már hatalmas méreteket öltöttek a lezárások.

Természetesen aggodalomra most sincs ok, hiszen globálisan továbbra is növekedtek a Starbucks eladásai. A vállalatnak jelenleg is annyira erőteljes a brand értéke, hogy szinte világszerte még mindig a Starbucks kávé számít a legmenőbbnek a fiatalok körében.