Egy TikTok-sztár kisegítő appjai 1. rész

1,5 millió TikTok-követőjével és több száz magyarázó videójával az önmagát „vak brit lánynak” nevező Lucy Edwards most még a legkellemetlenebb kérdésekre is választ ad.

Tudod, hogy nézel ki?
Hogy tartja be egy vak ember a szociális távolságtartást?
Hogy szedi fel egy vak ember a vakvezető kutya ürülékét?

Ezek a kérdések sok száz másikkal együtt követőitől és rajongóitól érkeztek, melyek mindegyikét a rá jellemző őszinte és bájos szellemességgel válaszolta meg.

Edwards számára a TikTok-csatorna tavalyi elindítása ugyanannyira az önfenntartásról szólt, mint amennyire mások tanításáról. „Odakint a nagyvilágban számos diszkrimináció ér, amit nem tudok hova tenni – mondja. – Mindig az jár a fejemben, hogy »Elment az eszem? Hisz’ 2020-at írunk, ez nem lehetséges.«”

„De amikor belefogtam a kérdések megválaszolásába, mintha egy súly esett volna le a vállamról. Önmagam elfogadásának új szintjére léptem, mert erősnek kellett lennem ahhoz, hogy megválaszoljak egy olyan kérdést, meg tudom-e mosni a saját fogam.”

Ezenkívül még egy előnye volt a dolognak: minél több feleletet adott, annál átgondoltabb kérdések érkeztek. „Képekben álmodsz? Mit látsz olyankor? Miközben átgondoltam, hogyan is fogalmazhatnám ezt meg, emberként is fejlődtem” – magyarázza.

Ma arról mesélt, milyen alkalmazásokat használ a TikTok-videók elkészítéséhez, és beavatott minket abba is, hogy lett a „fogyatékosságról való tanítás” a szenvedélye.
Lucy Edwards a TikTokról
Ötletbörze útközben

Videóval kapcsolatos ötleteinek rögzítéséhez Edwards a Just Press Record hangrögzítő alkalmazást használja, amely a Magic Tap mozdulattal (kétujjas koppintás a VoiceOvert engedélyező felhasználóknak) vagy a „Hey Siri, start a voice recording” paranccsal lehetővé teszi, hogy audiojegyzetelésbe kezdjen.

„Ha egy ötlet szöget üt a fejemben, hangjegyzettel rögzítem, majd átnevezem – mondja. – Aztán az egészet leírom a Pages alkalmazás segítségével.”