Egy TikTok-sztár kisegítő appjai 2. rész

Ötletbörze útközben

Videóval kapcsolatos ötleteinek rögzítéséhez Edwards a Just Press Record hangrögzítő alkalmazást használja, amely a Magic Tap mozdulattal (kétujjas koppintás a VoiceOvert engedélyező felhasználóknak) vagy a „Hey Siri, start a voice recording” paranccsal lehetővé teszi, hogy audiojegyzetelésbe kezdjen.

„Ha egy ötlet szöget üt a fejemben, hangjegyzettel rögzítem, majd átnevezem – mondja. – Aztán az egészet leírom a Pages alkalmazás segítségével.”

Tárgyak azonosítása

Edwards egyik leghíresebb videója a „Honnan tudja egy vak lány, mi van az üvegben?”, amit vőlegényével, Ollie-val karöltve EDM-számmá kevert, majd saját táncmozdulataival is megspékelt.
Lucy Edwards az Apple Musicról

A videóban Lucy bemutatja, hogyan használja a címkeleolvasót az üvegek tartalmának azonosítására. Emellett naponta használja a Seeing AI alkalmazást, amely a mesterséges intelligencia és az iPhone-ba épített LiDAR-szkennernek köszönhetően képes felismerni a pénznemeket, elolvasni a jeleket és a dokumentumokat, és valós időben felismerni az ismerősöket. Az alkalmazás emellett hangokkal és értesítésekkel figyelmeztet egy adott tárgy közelségéről.

„Az appnak van egy termékleolvasó módja, amit például a konzervek azonosítására használok. A hajápoló termékek és a smink esetében a Braille-írással meg nem jelölt üvegeket olvasom le vele.” – mondja Edwards.

„Sokan kérdezik online, miért nem csinálja meg ezeket Ollie. Nos, azért nem, mert nem fogom öt órán át várni, hogy a látó vőlegényem befejezze a munkát, majd szólni neki, hogy segítsen” – válaszolja Edwards.