Milyen az a motivációs térképes képzés?

motivációs térképes képzés, hegymászó hölgy

Legutóbb volt alkalmam közösen beszélgetni főnökömmel egy másik kollégával együtt. Kötetlen beszélgetés volt, ez alatt sok minden elhangzott tervek, célok kapcsán. A kollégám megjegyezte, hogy jelenleg alkotói válságban van, a tipikus “ki vagyok égve” jellegű mondat hangzott el, ami miatt én nem török pálcát felette, ahogy a főnökünk sem tette. Mindenkivel van ilyen, ezeken a helyzeteken túl kell lendülni. De mi van, ha nem megy?

Az emberek sok esetben nem valami önállóak, magamon is tapasztaltam egyes területeken, hogy bár másokban nagyon önálló és fejlődőképes vagyok, de emezekben pedig inkább gyámoltalan, segítségre, iránymutatásra szoruló. Ezért is vetettem fel a beszélgetés során, hogy menjünk el egy motivációs térkép képzésre. A motivációs térkép képzés lényege hogy egy gyors és pontos tesztet töltet ki a munkahelyi csapattal a coach, melyen kiderül, hogy melyik munkavállaló mivel motiválható. A motivációs térkép képzés keretein belül azt vizsgálja a szakember, hogy konkrétan milyen típusú feladatok végzése során és milyen munkahelyi környezetben fog az illető kivirágozni?

Egy ilyen motivációs térkép képzés tesztjének kitöltése segítség a munkáltatónak és a munkavállalónak is, mert egyik fél számára sem jó, ha kedvetlenül ül neki a dolgozó a feladatnak. Érdemes ezekről őszintén beszélni és konstruktív módom tenni azért, hogy megoldás szülessen az ügy érdekében.