Fogadalmak játékosan

Talán megfogadtad, hogy egészségesebb szokásokat alakítasz ki, például naponta edzel, követed a kiadásaidat, vagy fejleszted a koncentrálóképességed. De mindezt könnyebb mondani, mint csinálni, szóval miért nem teszed szórakoztatóvá a kemény munkát úgy, hogy játékká alakítod céljaidat?

A játékos appok megváltoztatják a hozzáállásodat, mikor barátságtalan feladatokról van szó. Például jutalmat adnak, ha befejezel egy feladatot, vagy elérsz egy célt, hogy élvezhesd a sikered és a fejlődésed. Ez ösztönzi a gyakran nehéz vagy unalmas viselkedésmintákat, melyekkel kialakíthatod a kívánt szokást.

Próbáld ki és tudd meg ezekkel az appokkal, hogy a szokások játékos kialakítása neked való-e.
Légy aktív, és neveld egy fa szellemét

Lehet, hogy szeretnél aktívabb lenni, de nehéz motiválni magad, mikor annyival egyszerűbb kanapéhuszárkodni. A Hops – Journey of Tree Spirit appban aktivitásoddal segíthetsz egy kis fa aranyos szellemének. Hogy a szellem hogyan növekszik, és hogy az erdő mekkora részét tudja felfedezni, azon múlik, hogy hány lépést sétálsz, futsz vagy mászol naponta. Minden 500 lépés után anyagokat gyűjthetsz, hogy új külsőt adj a szellemnek. Sosem volt még cukibb okod rá, hogy aktív maradj.

Hops – Journey of Tree Spirit

Kövesd a kiadásaidat, és építs várost

Fortune City polgármestere vagy, és minden új tranzakció után, melyet feljegyzel, a városod új épületet kap. Költekezési szokásaid meghatározzák, hogy hogyan fog kinézni a városod. Például ha sokat költesz ételre, több étterem jelenik meg városszerte. Az app meg is mutatja a költéseidet kör- vagy oszlopdiagram formájában, hogy jobban megértsd, kövesd és megtervezhesd a pénzügyeidet.

Fortune City – Expense Tracker

Koncentrálj, és nevelj egy erdőt

Talán szeretnél egy jó könyvre vagy egy családi étkezésre koncentrálni, de nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy ellenőrizgesd a telefonod. A Forest itt van, hogy apró magokkal segítsen. Állíts be egy koncentrálási időszakot, és tedd le a telefonod – ha az idő letelt, nézz vissza, és láthatod, hogy a mag gyönyörű fává fejlődött. Ha viszont előbb veszed kézbe a telefonod, mint ahogy az időzítő lejárt volna, a fa kiszárad és meghal. Minél jobban koncentrálsz, annál több fád lesz, és hamarosan egy egész erdőben gyönyörködhetsz.

Forest – Stay focused

A szokások kiépítése komoly elhatározást és kitartást igényel, de az egészségesebb életmód, mint jutalom megéri. És a koncentrációdból kivirágzó buja erdő látványa, vagy a kiadásaid köré épült virágzó város megadhatja azt az extra motivációt, melyre szükséged van a kezdéshez.