Új, használt, outlet vagy felújított konyhabútor mellett döntsek?

luxus konyhabútor

Az utóbbi hónapokban sokat gondolkodtam már saját otthon vásárláson, viszont egy lakás felújításának komoly anyagi terhe van – különösen mondjuk egy konyhabútor felújítása nagyobb terhet jelenthet.

Pontosan ezért körbenéztem mindenféle helyen, hogy mi lenne a legköltséghatékonyabb megoldás a konyhabútor vásárlás szempontjából. Megnéztem, hogy újonnan vagy épp használtan érdemes-e megvásárolni ezeket a bútordarabokat. Az új bútorok esetében az a gond, hogy elég nagy a költsége a minőségibb daraboknak, viszont különféle Facebook csoportokban találhatunk alig használt állapotban levő konyhabútorokat is, melyeknek semmi baja nincs, de mivel megvásárolták és beépítették már őket egyszer ezért fele annyiba kerülnek ezek a darabok. Az outlet bútor is megoldás lehet, például az Outletbutor.hu weboldalon találtam kedvező ajánlatokat outlet konyhabútorra,

De, ami legjobban tetszett nekem, az a felújítás volt. A konyhaszekrény felújítása sokféle módon történhet. Ha igazi fa bútorról van szó, akkor jóval egyszerűbb a csiszolást követően a lefestésük, de ez nem minősül lehetetlen vállalkozásnak mondjuk MDF konyhaszekrények esetében sem, mert vannak olyan krétafestékek is, melyekkel kiválóan le lehet kenni a vasalt konyhaszekrényeket is. Az egyik barátnőm mondjuk az MDF szekrényét átfestette fehérre, ugyanis az általa vásárolt lakásban kék MDF bútor volt, mely nem igen illett bármilyen egyéb design-hoz.

Számos megoldás létezik tehát, van mondjuk olyan alternatíva is, hogy csak az ajtókat és a gombokat cseréljük le, nem az egész szekrényt, ezzel is pénzt tudunk megspórolni.